Actie:
Home / Beste antivirus software (Windows)

Beste antivirus software (Windows)

miglior antivirus 2016 meilleur antivirus 2016 mejor antivirus 2016 best antivirus 2016 best antivirus 2016 bestes antivirenprogramm 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Bitdefender Antivirus Plus BullGuard Antivirus 2016 Kaspersky Antivirus 2016 Norton Security Deluxe Panda Antivirus 2016 AVG Antivirus Avast! Pro Antivirus F-Secure Antivirus Norman Antivirus McAfee Antivirus
Bitdefender Antivirus 2016 BullGuard beste virusscanner 2016 Kaspersky Antivirus 2016 Norton antivirus 2016 Panda Antivirus Pro 2016 AVG Antivirus 2016 Avast! Antivirus 2016 F-Secure Antivirus Virusscanner Windows 10 Virusscanner Windows 10
De laagste prijs:
Antivirus info: Bitdefender Antivirus Virusscanner Bullguard antivirus Virusscanner Kaspersky antivirus Virusscanner norton antivirus Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie Antivirus informatie
€ 29,95 € 29,95 € 31,95 € 59,99 € 36,29 € 29,95 € 39,99 € 44,95 € 39,95 € 54,95
Tijdelijke Kortingscode: € 23,96 – 20%
Aantal Computers:
Computers per licentie 1+ 1+ 1 5 1 1 1 3 3 3
Beveiligings score
Bescherming score gemiddeld 99% 99% 98% 98% 97% 93% 96% 95% 95% 90%
Diverse Functies:
Anti Spam
Anti-Ransomware
Anti Rootkit
Anti Malware
Anti Phishing
Anti Spyware
Antivirus
File Advisor
Search Advisor
URL Advisor
USB Controle
Laptop stand
Gamer mode
Herstel CD
E-mail Bescherming
Antivirus ondersteuning / Help & Support:
Telefonische Support
E-mail
Live Chat
FAQ / Forum
24×7 Tech Support
Besturingssystemen:
Windows 10 Virusscanner Windows 10 Virusscanner Windows 10 Virusscanner Windows 10 Virusscanner Windows 10 Virusscanner Windows 10 virusscanner windows 10 virusscanner windows 10 virusscanner windows 10 Antivirus Windows 10 Antivirus Windows 10
Windows 8
Windows 7 (32 bit)
Windows 7 (64 bit)
Windows Vista (32 bit)
Windows Vista (64 bit)
Certificaten
AV-Test Certivicaat
Performance Test – Advanced+
Virus Bulletin 100 Award
Kortingscode

Antivirus test mei 2016 voor Windows 7 SP1 Windows 8.1 en Windows 10

De afgelopen week zijn er weer een 22 tal antivirus pakketten getest voor het Microsoft pakket Windows 7, 8.1 en de nieuwe versie Windows 10. De voorgaande virusscanner test vond plaats in januari 2016. Inmiddels zijn er diverse nieuwe versies en verschillende updates van de virusscanners uitgebracht zoals: Bitdefender Antivirus Plus 2016, Kaspersky Antivirus 2016 en Norton Security Deluxe. We hebben besloten om alle pakketten nogmaals te testen op Windows 7, Windows 8.1 en de nieuwste versie Windows 10.

Het antivirus programma Bitdefender antivirus plus 2016 kwam, voor het vierde jaar op rij, het beste uit de test en wordt dus als beste aanbevolen voor consumenten, gevolgd door BullGuard Antivirus 2016 en Kaspersky antivirus 2016. De nieuwste versie van Kaspersky antivirus wist zich te plaatsen op de derde plaats en versloeg hiermee Norton Security Deluxe.

We hebben voor de test uitsluitend antivirus pakketten getest. Voor meer informatie over de uitslagen van de internet security test, totaal security test of de MAC antivirus test verwijzen we u naar de gevoegde links.

Het antivirus programma van Comodo en ThreatTrack (Vipre) scoorde een onvoldoende voor tijdens de test: virusscanner Windows 10.

Alle antivirus scanners zijn zorgvuldig getest op verschillende punten zoals:

 • Installatie procedure;
 • Bescherming / betrouwbaarheid;
 • Gebruikers gemak;
 • Functies en mogelijkheden;
 • Het verwijderen van virussen en malware;
 • Stabiliteit / PC belasting.

Voor het punt “bescherming / betrouwbaarheid” is gekeken naar de bescherming tegen de meest recente malware en virus aanvallen (zero-day malware) en detectie van zeer actieve malware. Daarnaast werd gekeken naar false en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker(s).

Bij het punt “verwijderen van virussen en malware” is met actieve rootkits getest. Deze dient door de antivirus software gedetecteerd te worden en moet vervolgens onschadelijk gemaakt worden.

Voor het punt “Stabiliteit / PC belasting” is gekeken naar de systeembelasting tijdens de opstart procedure en de acties van de gebruiker.

Het testoverzicht ziet er als volgt uit:

 1. Bitdefender Antivirus plus 2016
 2. BullGuard Antivirus 2016
 3. Kaspersky Antivirus 2016
 4. Norton Antivirus Deluxe
 5. Panda Antivirus Pro 2016
 6. AVG Antivirus 2016
 7. avast! Antivirus 2016
 8. F-Secure Antivirus 2016
 9. Norman Antivirus 2016
 10. McAfee Antivirus 2016

 

Belangrijk om te weten bij de aanschaf van antivirus software

Alle aangeboden antivirus pakketten lijken op elkaar. Maar toch verschillen ze, net zoals bij andere consumentenproducten. Je hebt producten die slecht, middelmatig of heel goed zijn. In dit artikel bespreken we de allerbeste antivirus software producten van dit moment. Je moet op de software kunnen vertrouwen. Het moet zijn werk doen als het nodig is want als het er echt op aan komt, kan de juiste antivirus het verschil maken. Hieronder bespreken we een aantal zaken die belangrijk zijn bij het aanschaffen van antivirus software. In de testen zijn onderstaande meest voorkomende punten meegenomen.

Protectie

Naast de gebruikelijke protectie tegen virussen, wormen, Trojan horse en spyware van een goede virusscanner, moet deze tegenwoordig ook bescherming bieden tegen de nieuwe virussen zoals e-mail bedreigingen, phishing websites en rootkits. Het is natuurlijk niet fair om antivirus pakketten te vergelijken met pakketten zoals internet security en totaal security. Echter een antivirus pakket moet wel zoveel als mogelijk bedreigingen tegen houden als het kan.

Eenvoudige installatie procedure

Installatie van een antivirus software pakket dient vrij eenvoudig te zijn. Hiermee bedoelen we het gehele traject van downloaden tot en met de eerste scan. De installatie dient snel en eenvoudig te geschieden.

Gemakkelijk in gebruik

Vaak is antivirus software erg uitgebreid en ingewikkeld met heel veel functies zoals File advisor, search advisor, USB controle, E-mail Bescherming, gamer mode en anti spam. De beste antivirus programma’s, waar computer deskundigen graag mee werken, bezitten al deze functies. Echter de beginner moet ook goed met deze software overweg kunnen. De software moet dus tegelijkertijd erg uitgebreid zijn maar zeker ook eenvoudig in gebruik. Daarnaast moet het product alles zelfstandig kunnen regelen zodat de gebruiker er nauwelijks naar om hoeft te kijken.

Onderdelen

Hoe uitgebreider een antivirus software pakket is, is des te beter. Dit creëert meer mogelijkheden en mogelijkheden bieden betere prestaties, toepasbaarheid en veiligheid.

Push updates

Om goed beschermt te blijven tegen virussen is het van belang dat de software zelfstandig en automatisch continue kleine updates op uw computer doorvoert. Moderne antisoftware pakketten beschikken over dit soort applicaties. Door continue kleine updates door te voeren ondervindt uw computer nagenoeg geen hinder en treedt hierdoor nauwelijks prestatieverlies op. De ontwikkelaars van de beste antivirus producten gebruiken hiervoor de zogenaamde push updates. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer updates beschikbaar komen, ze meteen op uw computer worden geïnstalleerd.

Help & Support

Ondersteuning van antivirus software producten gebeurt tegenwoordig niet alleen via een uitgebreide handleiding. Nee, ondersteuning van de beste antivirus gebeurt zowel online als offline. Met zeer specifieke vragen kunt u rechtstreeks bij de fabrikant terecht. Vaak wordt extra ondersteuning gegeven door telefoon, e-mail, live chat en extra middelen zoals: FAQ`s en tutorials.

Conclusie

De beste antivirus software is doeltreffend en doelmatig in gebruik, het levert een goede beveiliging en is prijstechnisch in orde. Verder dient het te beschikken over de juiste functies en gemakkelijke features zoals push updates. Daarnaast is een goede online ondersteuning noodzakelijk.

 

Betaalde virusscanner

Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan? Dit zijn vragen die geregeld gesteld worden.

Om te beginnen bied betaalde antivirus software meer beveiliging. Niet alleen tegen virus bescherming maar ook andere dreigingen zoals: spyware, malware, phishing en e-mail dreigingen. Deze pakketten bieden de gebruiker vaak een zorgeloze tijd achter de computer!

Vaak wordt bij een gratis antivirus software weinig tot geen support geleverd door de ontwikkelaars. Daarbij zijn de gratis scanners slecht geprogrammeerd en niet instaat om zelfstandig onbekende virussen te herkennen.

In de afgelopen jaren is het geregeld fout gegaan tijdens het installeren/updaten van deze freeware met als gevolg een blue screen of dead (BSOD).

Voor nog geen dertig euro kunt u tegenwoordig al uw computer goed laten beveiligen. Wilt u meer dan een antivirus pakket, dan zijn er ook nog de totaal en internet security oplossingen zoals onderandere: Norton Security Premium 2016 Voor het complete overzicht van de Internet Security test adviseren wij de gevoegde link.

 

Soorten internet dreigingen

Hier onder staan de meest voorkomende internet dreigingen.

Worm (Computerworm)

Een computerworm (oftewel worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Wormen opereren zelfstandig. Een worm maakt gebruik van gaten in de beveiliging om zich zelfstandig van computer naar computer te verspreiden.

Trojan

Trojans maken geen gebruik van een zwakke plek op een computer. Maar worden zelf door de gebruiker gedownload. Vaak verstoppen ze zich in: plaatjes, filmpjes, screensavers, programmas enz. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Spyware

Spyware is een computerprogramma die informatie steelt over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij.

Rootkit

Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door hackers. Na toegang te hebben verkregen tot een (computer)systeem, nestelt het zich diep in het besturingssysteem, waardoor het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is zelden te verwijderen, en als dit lukt zal het functies van het besturingssysteem te beschadigen.

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

URL-spoofing

URL-spoofing is het nabootsen van de URL van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken, terwijl de URL die van een bedrieger is.

Mailvirussen

Dit zijn de virussen die zichzelf als bijlage verspreiden via e-mail. Als uw computer daarmee is besmet is de kans groot dat uw computer ook e-mails met virussen gaat verspreiden. Met als gevolg dat u wordt geblokkeerd door uw internet provider. Daarnaast in het bedrijf`s leven zal uw IP-adres op een blacklist komen te staan met als gevold dat uw e-mails bij veel mail servers geblokkeerd worden.

Keylogger

Een keylogger is een programma of een stuk hardware waarmee men de toetsaanslagen tot zelfs de muisbewegingen van een computergebruiker kan registreren. Dus ook wachtwoorden etc.

Rogueware

Misleidt de gebruiker om geld te betalen voor het verwijderen van bedreigingen en waarschuwingen die nep zijn. Vaak zijn het nep virus scanners en na het betalen blijven ze gewoon op je computer. Ze zijn relatief makkelijk te verwijderen.

Traditionele antivirus

Er is veel kritiek ontstaan over de uitspraken van Symatec antivirus, die enkelen weken terug liet weten dat de traditionele antivirus niet meer geschikt zou zijn om computers, laptops en mobiele devices te beschermen tegen virussen en overige malware.

Veel beveiligingexperts vinden de uitspraken schandelijk overdreven. Het is inmiddels bij iedereen bekend dat een goed antivirus pakket meer moet bieden dan alleen antivirus, denk aan een goede firewall, antiphising, spam filters, sandboxes of intrusion detection tools. Consumenten en het MKB beschikken vaak niet over de meest moderne gelaagde security oplossingen zoals de grote organisaties.

Een goede virusscanner is nog altijd het minste wat u kunt doen om uw computer of thuis netwerk te beschermen. Deze detectie software mag dan ook niet ontbreken op een laptop, pc, tablet of smartphone.

Terug naar antivirus overzicht boven


Zoekwoorden

Beste antivirus software
antivirus RTL Nieuws
anti spyware
beste antivirus
beste antivirus 2016
beste virusscanner
Microsoft antivirus
virusscanner 2016
beste virusscanner 2016
virusscanner Windows 10
Beste antivirus voor Windows 10
Beste antivirus voor Windows 8


Antivirus Windows 10

 

 

21 comments

 1. Gebruik nu sinds twee weken Bullguard antivirus en merk geen snelheid verlies op mijn computer. Prima product!

 2. Lies van Smaalen

  welke virus scanner werkt goed voor mijn windows vista Als ik mijn norton virusscanner wil verlengen kost deze niet 24.99 maar 49.99

  dat is dan weer erg veel

  Welke kan Ik dan het beste aanschaffen Ik ben niet zo verschrikkelijk goed met de pc

 3. Zojuist de virusscanner bullguard gekocht met flinke korting. 24 euro voor 365 dagen plus 15 dagen extra (380 dagen). De licentie die per email verstuurd wordt kan je invoeren bij de instellingen > algemeen. Daarnaast adviseer ik om het meldingsniveau aan te passen. Ik ben zeer tevreden en 24 euro voor 1 jaar lang pc bescherming is een goede deal. aanrader!!

 4. Gisteren de virusscanner van bullguard gekocht en geinstalleerd. Dit ging opvallend makkelijk en hier is geen technische kennis voor nodig.

 5. Ik gebruik al jaren Norton, nog nooit een virus opgelopen. (En ik kom ook in de donkere hoekjes van het internet.)

 6. Eset stond enkele jaren bijna als beste internet security aangemerkt, derhalve ook aangeschaft.
  De laatste 2 jaren merk je hoezeer, deze beste , de minder goede internest security gaat worden.
  Bepaalde programa’s zoals e-mail aanmerken als spam gaat steeds moeilijker.
  Updates moeten steeds handmatig worden uitgevoerd, anders stop de beveiliging.
  Na mijn abonnement zeg ik ESET vaarwel.

 7. Ik heb een beveiligingsprogramma van Norman.(NSS PRO 1 jr max 3 PC’s). Het programma is geïnstalleerd op mijn pc.
  Ik zou graag het programma ook geïnstalleerd zien op mijn tablet.
  Hoe doe ik dat ?

  • Norman is onlangs onderdeel geworden van AVG Technologies met als gevolg dat Norman Mobile Security niet langer aangeschaft kan worden.
   Normaal gesproken maak je een account aan bij de antivirus leverancier. Hierna is de mobiele versie te downloaden van uit het account of de play store / app store en te activeren met een licentie. Dit verschilt per leverancier.

 8. Ik blijf bij de Bullguard virusscanner, deze is prima en makkelijk in gebruik.

 9. Jow mooi overzicht!! erg handig 🙂

 10. Bullguard antivirus! Eenvoudig in gebruikt en werkt snel. Wel de onnodige meldingen uitschakelen 🙂

 11. Bedankt voor de Norton antivirus kortingscode. 15 Euro korting is toch mooi meegenomen 🙂
  Ben tevreden over de virusscanner van Norton.
  Let wel op dat je eerst de oude antivirus software verwijderd op de juiste manier. Als je dit niet kan je tegen problemen aanlopen tijdens de installatie van de antivirus software.

 12. Dankje! erg duidelijk overzicht

 13. Dankje! Ik gebruik nu bitdefender antivirus en ben zeer tevreden:)

 14. Bitdefender Antivirus Plus 2015 werkt prima 🙂

 15. Zeer behulpzaam

 16. Bullguard antivirus zeer eenvoudig en goed!!!

 17. Bedankt. Net bitdefender geïnstalleerd was erg eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *