Kortingsactie

Adobe hersteld beveiligingslek in PDF Reader.

adobe security updates logo
Adobe hersteld beveiligingslek in PDF Reader.

Adobe heeft een nieuwe update uitgebracht die twee grote beveiligingslekken in zowel Adobe Reader als Acrobat hersteld. Met het lek dat op 12 februari 2013 ontdekt werd, was het mogelijk voor hackers in te breken bij verschillende organisaties en de computers over te nemen. Het openen van het besmette PDF bestand was voldoende om hackers toegang te geven tot uw computer.

Tijdens het openen van het PDF bestand, werden verschillende foutmeldingen gegeven. Vervolgens werd een ander document geopend om de gebruikers niets te laten vermoeden. Op dat moment was de computer al besmet met malware en hadden kwaadwillende toegang tot uw computer en alle bestanden.

Advies:
Adobe adviseert de nieuwste updates binnen 72 uur te installeren voor zowel MAC- als Windows gebruikers. Het installeren van de updates kan via de website van Adobe of vanuit de PDF-Reader zelf. Dit doet u als volgt: Open de PDF-Reader ga vervolgens naar “Help” en klik op “controleren op updates”.

Tips & Trucs:
Installeer zo snel als mogelijk de laatste updates!
Het is belangrijk om altijd de laatste updates te installeren. Hiermee verkleint u de kans dat u computer geïnfecteerd wordt.

Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden.
Wij adviseren iedereen om sterke en verschillende wachtwoorden te gebruiken. Hiermee verkleint u de kans dat u gegevens gestolen worden.

Beste antivirus software (Windows)
Het is noodzakelijk dat u een goede antivirus software op u computer installeert.