Kortingsactie
Bitdefender Antivirus Box

Antivirus box van Bitdefender komt naar Nederland

Vorig jaar kondigde antivirus leverancier Bitdefender de antivirus box al aan. De antivirus box is een hardware matige virusscanner die fysiek in het netwerk wordt geplaatst. De box wordt midden in het netwerk geplaatst en controleert al het netwerk verkeer op virussen. De antivirus box vervangt alle software matige virusscanners, aldus de fabrikant. De box scant en blokkeert onveilige websites reeds voor deze op de pc zichtbaar worden.

Wij zien de box echter als een extra aanvulling op de beveiliging in het netwerk, maar zeker niet als vervanger!

Zo zal de box weinig bescherming bieden als een usb stick met een ransomware besmet virus op uw computer terecht komt en meteen de gehele computer versleutelt. Daarnaast is de doorvoersnelheid van de box, met 100 Mb, aan de (lage) kant en zal het enige computer kennis kosten om deze te installeren. Voor € 100,00 per jaar heeft u wel een extra beveiliging in het netwerk.

Voor de thuisgebruiker is dit product minder interessant. Voor kleine MKB ondernemingen, welke geen grote investeringen kunnen doen in security oplossingen, is dit wellicht een interessant product.

Verbeterpunten: Bitdefender Box

  • Hoge aanschafkosten/verlengingskosten (€ 100 p/j);
  • 100Mbit netwerkpoort is aan de lage kant;
  • Vertraging van inkomende en uitgaande data doorvoer;
  • Installatie procedure;
  • Niet geschikt voor gamers;
  • Meer power, meer rekenkracht nodig om vertragen te voorkomen.
Antivirus bescherming - 8
Gebruikersgemak - 6
Mogelijkheden - 6
Stabiliteit en betrouwbaarheid - 7
Prijs prestatie verhouding - 6

6.6

Interessant voor kleine MKB ondernemingen. Het product heeft nog een hoop te verbeteren. Een extra aanvulling op de beveiliging in het netwerk.

User Rating: Be the first one !