Kortingsactie

Avast Internet Security 2021

Avast Internet Security review

Avast Internet Security 2021

Avast Internet Security beschermt uw systeem tegen alle bedreigingen van het internet. Wat voor extra mogelijkheden heeft dit pakket ten opzichte van de reguliere antivirus van Avast en hoe presteert Avast Internet Security ten opzichte van Internet Security-pakketten van andere ontwikkelaars?

Bezoek Website Button

Avast timmert al heel wat jaren aan de weg als ontwikkelaar van antivirus software. Inmiddels maken ruim 400 miljoen mensen wereldwijd gebruik van de software van het bedrijf. De software die Avast op de markt brengt wordt bovendien ieder jaar uitgebreider. Avast Internet Security is een van de uitgebreidere mogelijkheden. Voor een relatief klein bedrag extra ontvangt u een hoop aanvullende opties ten opzichte van Avast Pro Antivirus. Maar is het de moeite tenopzichte van Avast Premier?

Review Overview

Antivirus bescherming - 10
Gebruikersgemak - 7
Mogelijkheden - 8
Stabiliteit en betrouwbaarheid - 9
Prijs prestatie verhouding - 5

7.8

Avast

Avast Internet Security is een uitgebreid en feilloos werkend antiviruspakket.

User Rating: 2.11 ( 1 votes)
In het kort

 • Extra bescherming tegen ransomware
 • Een stevige firewall
 • Beschermt uw identiteit
 • Uitgebreide bescherming tegen phishing
 • Handige spamfilter

Bescherming tegen malware en phishing

Net als Pro Antivirus beschikt Avast Internet Security over uitgebreide bescherming tegen alle vormen van malware, zoals virussen, spyware en ransomware. De software beschermt uw systeem in real-time tegen schadelijke bestanden. Deze worden direct in de cloud geanalyseerd zodat bij een mogelijke dreiging, direct een oplossing naar alle Avast-gebruikers gestuurd kan worden. Verdachte bestanden kunnen verder worden ondergebracht in een zogenoemde Sandbox. In deze veilige omgeving kunt u het bestand nader bekijken, voordat u het uitvoert. De antivirus software is verder voorzien van een gedragsschild dat vreemde patronen herkent. Avast Internet Security onderzoekt uw systeem op zwakke plekken zoals onveilige instellingen en wachtwoorden, vreemde uitbreidingen en verouderde software.

Zoals u mag verwachten heeft de software – net als Avast Pro Antivirus -uitgebreide bescherming tegen phishing. De software controleert de websites die u bezoekt en herkent phishing-sites. Daarnaast zorgt Avast Internet Security ervoor dat uw gegevens versleuteld zijn, zodat hackers geen kans hebben gevoelige informatie te bemachtigen. Ten opzichte van Avast Pro Antivirus beschermt Internet Security echter ook uw e-mail en wordt phishing-mail herkent en onderschept. Daarnaast beschikt het pakket over een spamfilter.

Extra bescherming tegen ransomware

Een van de meest in het oog springende features van Avast Internet Security is de extra bescherming tegen ransomware. Voor het geval dat ransomware, ondanks de bescherming tegen malware, de kans ziet door te dringen tot uw systeem, heeft Avast Internet Security een extra beschermingslaag ingebouwd. Privébestanden worden automatisch afgeschermd, behalve voor bekende betrouwbare programma’s, zodat deze nooit gegijzeld kunnen worden door ransomware. Via de standaardinstellingen van Ransomware Shield worden uw afbeeldingen en documenten beschermd, maar u kunt hier naar keuze mappen aan toevoegen.

Eigen firewall

Een andere nuttige toevoeging van Avast Internet Security is de firewall. De firewall blokkeert alle verbindingen van uw Wi-Fi-netwerk waarvoor u geen toestemming heeft gegeven. Zodoende beschermt de firewall uw computer tegen hackers die via trojaanse paarden en andere schadelijke software, toegang tot uw computer proberen te krijgen om bijvoorbeeld bankgegevens en andere belangrijke informatie te bemachtigen. Ook zorgt de firewall ervoor dat uw systeem nooit ongewenst deel kan uitmaken van een botnet die, zonder dat u het weet, gebruikt wordt voor criminele activiteiten.

Overige opties

Avast Internet Security beschikt verder over een reeks aan handige opties. U kunt bijvoorbeeld denken aan een Game Modus, waardoor meldingen automatisch in de wacht gezet worden, zodat u ongestoord kunt gamen. Ook heeft het systeem een passieve modus, waardoor het zonder problemen samen kan werken met andere antivirusprogramma’s maar u nog steeds profiteert van de functies van Avast Internet Security. Met de Browser Cleanup kunt u verder uw browser ontdoen van onnodige en ongewilde werkbalken en extensies.

Samengevat

Avast Internet Security is een uitgebreid en feilloos werkend antiviruspakket, waarmee u beschermd bent tegen de belangrijkste bedreigingen. Vooral de extra bescherming tegen ransomware is erg nuttig en geruststellend.

Pluspunten

 • Uitgebreide opties
 • Extra bescherming tegen ransomware
 • Eigen firewall
 • Anti-phishing

Minpunten

– Geen ouderlijk toezicht

Avast Internet Security Prijzen

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows 7

Hardware:

 • Geheugen 256 MB of meer
 • Schijfruimte 1.5 GB of meer

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de beste virusscanner van dit jaar. Of ga naar de website van Avast voor meer informatie.