Kortingsactie

Avast Premier 2021

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

Avast

Met Avast Premier is uw systeem altijd beschermt tegen virussen en malware.

User Rating: 2.83 ( 5 votes)
Avast Premier 2021
Avast Kopen Button

Avast Premier 2021 review

Avast Premier is het meest uitgebreide pakket van de gerenommeerde beveiligingssoftwareontwikkelaar Avast. Wat heeft dit pakket allemaal te bieden? Wij zochten voor u uit wat voor mogelijkheden Avast Premier heeft en hoe deze zich verhouden tot de mogelijkheden van goedkopere oplossingen als Avast Internet Security en Avast Pro Antivirus.

In het kort

Wie de mogelijkheden van Avast Premier snel inspecteert komt er direct achter dat het pakket zeer uitgebreid is. Uw computer wordt beschermd tegen de meest voorkomende bedreigingen op het internet, waaronder ransomware en phishing.

 • Blijvend gevoelige gegevens vernietigen
 • Automatische updates voor alle softwareprogramma’s
 • Extra bescherming tegen ransomware
 • Uitgebreide bescherming tegen malware, phishing en spam

Gegevensvernietiger

Een van de meest opvallende toepassingen van Avast Premier is de gegevensvernietiger. Wanneer u normaal gesproken bestanden verwijdert, worden deze in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken niet definitief vernietigd. Iedereen die toegang tot de harde schijf weet te krijgen, kan de bestanden relatief eenvoudig herstellen. Zodoende kan men privéfoto’s, video’s en andere gevoelige gegevens van u bemachtigen. Met de gegevensvernietiger worden de bestanden meerdere keren overschreven, zodat deze onmogelijk hersteld kunnen worden. Met enkele simpele klikken op de muis kunt u de bestanden definitief vernietigen.

Automatische updates

Een andere belangrijke toevoeging van Avast Premier is de software-updater. Hackers maken voornamelijk gebruik van zwakke plekken in verouderde software. Daarom is het belangrijk dat alle programma’s op uw computer altijd de laatste updates hebben. Het is echter makkelijk te vergeten de software regelmatig bij te werken. Met de software-updater van Avast Premier heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. Alle antivirus software van Avast beschikt over een software-updater waarbij u met een klik op de knop de laatste updates installeert. Het grote verschil met Premier is dat de updates bij het meest uitgebreide pakket automatisch op de achtergrond uitgevoerd worden, zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Overige features

Naast de automatische updater en de mogelijkheid tot het vernietigen van gegevens beschikt Avast Premier over een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Dit zijn dezelfde opties als met Avast Internet Security. Denk bijvoorbeeld aan extra bescherming tegen ransomware door belangrijke bestanden af te schermen, bescherming tegen phishing en een uitgebreide firewall waarmee u uw systeem beschermt tegen ongewenste verbindingen via Wi-Fi.

Met Avast Premier is uw systeem altijd beschermt tegen virussen en malware en kunt u verdachte bestanden tijdelijk onderbrengen in een Sandbox om deze te onderzoeken, zonder dat u het risico loopt dat uw systeem geïnfecteerd wordt.

Conclusie

Met de gegevensvernietiger is Avast Premier vooral de moeite waard als u werkt met zeer belangrijke of gevoelige bestanden, bijvoorbeeld voor uw werk. De automatische updates zijn erg handig, maar zijn met enkele drukken op de knop ook uit te voeren met de goedkopere pakketten van Avast.

Pluspunten

 • Bestandenvernietiger
 • Automatische updates
 • Stevige firewall
 • Bescherming tegen ransomware

Minpunten

 • Geen ouderlijk toezicht
 • Weinig extra opties ten opzichte van Avast Internet Security

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows 7

Hardware:

 • Geheugen 256 MB of meer
 • Schijfruimte 1.5 GB of meer