Kortingsactie

Avira Antivirus Pro 2021

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 34,95

Avira Antivirus Pro Review: Prima virusscanner, wat zwaarder voor het systeem.

User Rating: 2.57 ( 8 votes)
avira antivirus pro 2021
Bezoek Website Button

Avira Antivirus Pro 2021 Review

Het instappakket Avira Antivirus Pro is ten opzichte van voorgaande jaren wat minder uitgebreid. Zo beschikt de software niet meer over interessante bonus-features als ouderlijk toezicht en een eigen firewall. De software werkt simpel, maar is ook eenvoudig van opzet. Krijgt u met Antivirus Pro van Avira waar voor uw geld? U leest het in onderstaande review.

In het kort

 • Snelle QuickScan, trage volledige scan
 • Matige systeembelasting
 • Gratis technisch support, telefonisch of per e-mail

Sociaal netwerk beveiliging

De risico’s op social media nemen behoorlijk toe. Avira ontwikkelde daarom de “social network security” plug-in. De antivirus software controleert op phising en andere kwaadaardige websites.

Browserbescherming, systeem- en e-mailscans

Avira scant uw browser in real-time en houdt deze netjes overzichtelijk. Geen groene of anders gekleurde vinkjes in uw browser om te weten welke websites te vertrouwen zijn. Avira attendeert u er pas op als u op het punt staat een dubieuze website te openen. Hierdoor blijft uw browserscherm netjes en overzichtelijk.

De internet security bundel beschikt niet over de snelste volledige systeemscan. In onze test nam de scan meer dan 1 uur in beslag. Dat is langer dan bij de meeste andere fabrikanten. Avira bespeurde wel malware die de andere scans over het hoofd zagen.

De QuickScan verliep daarentegen razendsnel. Wel vinden we het vreemd dat deze veelgebruikte functie niet direct te activeren is vanuit het beginscherm. De functie zit enkele muisklikken verderop weggestopt onder de system scanner tab.

Avira Antivirus Pro 2021 gebruikte tijdens normaal functioneren aardig wat geheugen. Opvallend meer dan bij vergelijkbare virusscanners. Tijdens het draaien van meerdere programma’s naast elkaar (multitasking) liepen we echter nooit tegen serieuze prestatieproblemen aan. Dat zal bij verouderde pc-systemen wellicht wel het geval zijn.

Samengevat

Pluspunten

 • Snelle QuickScan
 • Technisch support gratis

Minpunten

 • Handige bonusfeatures als eigen firewall en ouderlijk toezicht niet meer aanwezig
 • Gebruikt veel geheugen
 • Trage volledige systeemscan

Avira Antivirus Pro is niet de stilste virusscanner, maar werkt over het geheel genomen prettig. Door het weglaten van interessante features vinden wij het product wat aan de dure kant. Uiteraard hebben we ook de uitgebreide versies onder de loep genomen, zoals de Avira Optimization Suite en Avira Internet Security Suite. Bent u opzoek naar meer? Dan vindt u hier de Avira Total Security Review.

Systeemeisen

Besturingssysteem:

 • Windows 10
 • Windows 8, 8.1

Hardware:

 • Geheugen 2GB of meer
 • Schijfruimte 2GB of meer