Kortingsactie

Beste backup software 2022

#1 #2 #3 #4 #5
Acronis True Image 2022 Genie Backup Manager
Home 9
NovaBACKUP Professional PC Shadow Protect NTI Backup Now 6
Beste Backup Software 2022 Beste Backup Software Windows Beste Backup Software Beste Backup Software 2022 Backup Software 2022
De laagste prijs:
Meer info Backup Software Genie Backup Manager Review NovaBACKUP Professional Review Meer info Backup Software Meer info Backup
Prijs: € 49.95 € 39,95 € 49,95 € 88,95 € 56,66
Soorten backup:
Diverse Functies:
Backup Sources:
Backup Destinations:
Ondersteuning / Help & Support:
€ 79,95*
Besturingssystemen:
Backup software Windows 10  Backup software Windows 10 Backup Windows 10
Beste Back-up software Beste Back-up software
Beste Back-up software Beste Back-up software
Tijdelijke Kortingscode

Beste backup software 2022

De afgelopen week zijn er weer een 11 tal back-up pakketten getest speciaal voor thuisgebruikers met het Windows Besturingssysteem. De voorgaande back-up test was al weer een lange tijd geleden en vond plaats in februari 2022. De back-up software is getest op het Windows 10 en Windows 11 besturingssysteem dat voorzien was van de meest recente updates.

Dit jaar is er een nieuwe winnaar. Acronis True Image 2022 versloeg Genie Backup Manager Home 9.0 van de eerste plaats. NovaBACKUP zakte naar de derde plaats. NovaBACKUP scoorde iets beter als het gaat om de zakelijke mogelijkheden. Genie Backup Manager daarentegen biedt alle opties die interessant zijn voor thuisgebruikers en is prijstechnisch aantrekkelijker.

Alle leveranciers komen met verschillende versies op de markt. De thuisgebruikers en de professionele versie voor het midden- klein bedrijf. Deze versies zijn bedoeld voor Windows desktop computers. De stand alone server versies zijn geschikt voor Windows Server en de Business versie voor Windows server met Exchange en SQL.

Alle back-up pakketten zijn zorgvuldig getest op verschillende punten zoals:

 • Installatie procedure en het configureren;
 • Recovery & Restore van data;
 • Functies en mogelijkheden;
 • Stabiliteit & snelheid;
 • Gebruikers gemak;

Heeft u een back-up programma nodig?

Een serieuze computer gebruiker weet dat iedere keer dat hij zijn computer opstart er een kleine kans bestaat dat er iets mis gaat. Een onverwachte systeem crash is zonder een back-up van uw persoonlijke data, zoals foto’s en video’s, een regelrechte ramp. Naast hardware dat defect kan gaan, kan uw computer besmet raken met een virus, of andere malware. Helaas is vandaag de dag, zeer hardnekkige malware (Ransomware) in omloop die bestanden op uw computer kan versleutelen waardoor deze niet meer te openen zijn. Een goede backup is biedt de meeste zekerheid tegen online drijgingen zoals Ransomware.

Wilt u al uw persoonlijke bestanden en gegevens veilig stellen dan kunt u het beste regelmatig back-ups maken welke u afzonderlijk van uw computer bewaart. Het meest ideale is het om op een externe harde schijf een back-up te maken, die u dan los ergens kan opbergen.
Waar moet u op letten bij het aanschaffen van back-up software.
Er zijn heel veel back-up pakketten op de markt. Net als bij ieder ander product heb je producten die goed, slecht en/of middelmatig zijn. Op deze pagina bespreken we de beste back-up software van dit moment. Als u een systeem crash krijgt of data verloren heeft en het er echt op aankomt kan het ene back-up pakket het verschil maken. Het pakket moet niet alleen back-uppen maar ook beschikken over goede en stabiele Recovery en Restore mogelijkheden.

De hieronder genoemde punten hebben wij onder andere meegenomen bij het testen van de back-up pakketten.

Installatie / configuratie procedure;

Het mag geen dagtaak worden om een back-up pakket te installeren. Van het downloaden van de software tot de eerste back-up die gemaakt wordt dient alles eenvoudig en overzichtelijk te zijn. Ook het configureren van back-up schema’s dient eenvoudig te verlopen.

Recovery & Restore

Naast het back-uppen van uw data is de Recovery & Restore van data de meest belangrijke functie. Als u met een systeem crash, verloren bestanden of een virus te maken krijgt, wilt u natuurlijk uw data snel restoren. Het is daarom erg belangrijk dat de software in deze vervelende situaties gebruiksvriendelijk is en haar werk goed doet.

Functies en mogelijkheden;

Een back-up programma kan een berg aan mogelijkheden en functies bieden. De vraag blijft echter; ”zijn deze functies ook relevant voor de doelgroep thuisgebruikers”? Teveel functies die niet van toepassing zijn voor thuisgebruikers zoals Exchange en SQL back-up mogelijkheden kunnen het pakket onoverzichtelijk en niet gebruiksvriendelijk maken. Meer functies die niet van toepassing zijn maken het back-up pakket dus niet beter.

Stabiliteit & Snelheid

Programma’s moeten soepel lopen, het werkt niet prettig als software langzaam reageert of regelmatig vastloopt. Naast de stabiliteit in een back-up pakket, wilt u dat grote hoeveelheden data snel geback-upt kunnen worden.

Veel gebruikte termen:

Full backup

Volledige back-up van alle bestanden en data op uw computer. Niet alleen van bestanden die gewijzigd zijn sinds de laatste back-up.

Differential backup

Back-up methode waarbij alleen, sinds de laatste volledige back-up nieuwe of gewijzigde bestanden worden gekopieerd en geback-upt. Om een volledige back-up terug te plaatsen, is de laatste volledige back-up en de laatste differentiële back-up nodig.

Incremental backup

Back-up methode waarbij enkel de nieuwe of gewijzigde bestanden worden gekopieerd sinds de laatste full back-up. Om een volledige back-up terug te plaatsen, zijn de laatste volledige back-up en alle losse incrementele back-ups nodig

Mirror backup

Een mirror back-up is een 1-op-1 kopie van de geselecteerde bestanden en mappen op een bepaald moment. Mirror back-up is de snelste back-up methode omdat het bestanden en mappen naar de doelbestemming kopieert zonder enige vorm van compressie.

AES Encryption

AES is een algoritme om data te versleutelen. Hierdoor kan (vertrouwelijke) informatie geheim blijven, zelfs als iemand de informatie onderschept of ontvreemdt. De indringer ziet dus de inhoud van het oorspronkelijke bestand niet. Alleen degene die de sleutel heeft kan de inhoud bekijken. Deze encryptie komt in drie verschillende mogelijkheden voor: 128, 192 of 256 bits AES.

Compressie

Grote bestanden kunnen worden verkleind (gecomprimeerd) door de computerinformatie samen te persen. Dit heeft, voor het opslaan van de back-up data, als voordeel dat er minder schijfruimte in beslag wordt genomen.

FTP

Protocol voor het versturen van bestanden over een netwerk/internet. FTP laat toe om bestanden over te brengen naar een andere machine en wordt in de meeste gevallen gebruikt over het internet.

4 comments

 1. Nadat mijn computer besmet was geraakt met ransomware heb ik naast een nieuwe virusscanner ook de backup software van Acronis gekocht. Dit had ik eerder moeten doen! De volgende keer heb ik in ieder geval een backup van het complete systeem en verlies ik geen belangrijke bestanden. Acronis True Image is gebruiksvriendelijk en komt met veel backup mogelijkheden. Ik raad dit product aan.

 2. Zojuist heeft mijn computer een volledige back-up gemaakt. Hiervoor heb ik de software Acronis True Image gebruikt. De software is erg gebruiksvriendelijke, eenvoudige te downloaden en te installeren. Ik raad iedereen het product aan die opzoek is naar goede en gebruiksvriendelijke back-up software.

 3. Beste medewerker(s)

  IK heb een vraag, als ik Acrones True Image versie 2019 koop bij jullie,,
  hoelang kan ik dat dan gebruiken,Staat daar een gebruikers termijn voor, of moet je dat vaker aanschaffen?
  Ik zou het fijn vinden als u mij daar duidelijkheid over kunt verschaffen.

  Met vriendelijke groet Rinus de Jong

  • Het Standard abonnement van acronis is €49,99 (eenmalig/1pc) €79,99 (eenmalig/3pc). Bij Advanced betaald u €49,99 per jaar en bij Premium €99,99.
   Het jaar abonnement Advanced heeft als extra:
   • Office 365 backup
   • Cloud backup
   • End-to-end encryption
   • Social media backup

Geef een reactie