Kortingsactie

Beste clouddiensten 2023

In dit artikel vindt u uitleg over verschillende functionaliteiten die clouddiensten aanbieden. De prijzen en snelheden lopen behoorlijk uit een. Meer Gigabytes is niet altijd beter. Dit geldt ook voor de snelheden die weergegeven in de tabel hieronder. Onderaan de tabel vindt u meer informatie over de meerwaarde van de Upload- en downloadsnelheid. Alle onderstaande clouddiensten hebben de mogelijkheid een gratis account aan te maken (beperkte functionaliteit). Wilt u echter meer functionaliteiten of bent u een zakelijke gebruiker dan dient u een abonnement af te sluiten. Onderstaand zijn de betaalde varianten met elkaar vergeleken.

Rank 1234567
De laagste prijs per jaar:
Instap abonnement 100GB
(€24,-)
50GB
(€24,-)
2TB
(€120,-)
100GB (€96,-)1TB (€99,-)50GB (€12,-)500GB (€45,-)
Uitgebreider abonnement 1TB
(€100,-)
1TB Office 365 (€69,-)10TB (€600,-)1TB (€120,-)2TB
(€90,-)
Snelheid
Uploadsnelheid 175 Mbits27 Mbits48 Mbits34 Mbits23 Mbits4 Mbits5 Mbits
Downloadsnelheid 350 Mbits84 Mbits28 Mbits80 Mbits205 Mbits125 Mbits28 Mbits
Diverse Functies:
Encryptie AES-128SSLAES-256AES-256AES-256AES-128AES-256
Zero knowledge Encryptie
Mappen delen met anderen
Bestanden delen via link
Versiebeheer
Besturingssystemen:
Windows
macOS
Android
iOS
Extra's
Opslag gedeeld met diverse Google onderdelenOffice 365 - Word, Excel, PowerPoint, OneNote

Upload- en downloadsnelheid

Dit zijn twee belangrijke factoren om prettig te kunnen werken. De uploadsnelheid is wellicht iets belangrijker dan de downloadsnelheid. In de tabel hierboven is duidelijk te zien dat de snelheden nogal uiteen kunnen lopen.

Dit heeft met verschillende factoren te maken. Het is niet alleen afhankelijk van de snelheid bij de back-up provider. De thuis/zakelijke internet verbinding speelt hierbij ook een zeer belangrijke rol. In de meeste gevallen is de Uploadsnelheid 10% van de Downloadsnelheid. Laten we uitgaan van een 40 Megabit per second (Mbps) downloadsnelheid de upload ligt dan op ongeveer 4 Mbps.

  • Downloadsnelheid 40 Mbps = 5 MB/s
  • Uploadsnelheid 4 Mbps = 0.5 MB/s

Bij de gemiddelde zakelijke verbinding ligt deze verhouding iets gunstiger 20%. Bij 100% glasvezel is de snelheid meestal aan elkaar gelijk 40/40. Bij twijfel over de snelheid van uw eigen internetverbinding raden wij aan om een internet speedtest doen.

Zero knowledge Encryptie

Zero knowledge Encryptie betekent dat de bestanden/data, die door de gebruiker bij de clouddienst zijn opgeslagen, niet inzichtelijk zijn voor de online back-up provider. Stel de overheid wil inzicht in de data van een bepaalde gebruiker dan is het niet mogelijk deze data in te zien. Dit staat ook wel bekend als private key encryption en/of personal encryption.

De versleuteling van data wordt randomly gegenereerd. Alleen de betreffende gebruiker heeft de mogelijkheid de bestanden te ontsleutelen.

Versiebeheer

Met versiebeheer worden verschillende wijzigingen bijgehouden van bestanden of mappen. Stel u heeft een .docx bestand en deze is meermaals bijgewerkt en opgeslagen. Vervolgens ziet u een grote fout in het bestand dan kunt u met versiebeheer eenvoudig terug naar de vorige versie van het bestand.

Office 365

Office 365 is een online Microsoft office variant. Deze komt in de vorm van een vast bedrag per maand/jaar. U krijgt de beschikking over de nieuwste office versie. Het instap pakket beschikt over Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Deze is eventueel uit te breiden met outlook en/of andere office applicaties.