Kortingsactie

Browsers getest op het vinden van phishingsites.

browser anti phishing test 2013Browsers getest op het vinden van phishingsites.

Het Oostenrijkse AV-Comparatives heeft halverwege december 2012 een vijftal browsers getest op het vinden en blokkeren van phishingsites. Het bedrijf testte vijf bekende browsers: Opera, Internet Explorer, Chrome, Safari en Mozilla Firefox. De browser Opera met het kleinste markt aandeel won de test.

Gedurende de testweek zijn 293 echte phishingsites en 100 legitieme banksites getest. De phishingsites die getest zijn werden allen verzameld uit verschillende e-mails, waar een link naar een phishingsites vermeld stond. Onderstaand vindt u de uitslagen van deze test:

De browser Opera scoorde het beste in de test en herkende 94% van de phishingsites gevolgd door Internet Explorer met 82%. Google Chrome scoorde met 72% een stuk lager dan bij het phishing onderzoek dat NSS Labs recent uitvoerde. Safari eindigde op plek vier met 65% en Mozilla Firefox werd laatste met 55%. Geen van de browsers zag een van de 100 legitieme banksites als bedreiging.

Het onderzoek dat AV-Comparatives uitvoerde is alleen gericht op het detecteren van phishingsites. Er is tijdens dit onderzoek niet gekeken naar prestaties van de browser.

Om de detectie te verbeten adviseren wij een antivirus pakket met de functie Search Advisor. Een Search Advisor geeft in de zoekresultaten van Google of Bing informatie over riskante websites. Hiermee verkleint u de kans dat u op een onveilige website terecht komt.

AV-Comparatives phishingsites onderzoek