Kortingsactie
BullGuard Identity Protection

BullGuard Identity Protection

BullGuard Identity Protection Review: uw persoonlijke gegevens online beschermd

BullGuard Identity Protection waarschuwt en adviseert u wanneer uw persoonlijke gegevens online worden misbruikt. De service neemt geen schijfruimte en is makkelijk in gebruik.

Het monitoren van uw gegevens wordt wel overgelaten aan een derde partij.

Samengevat

Pluspunten

 • Eenvoudig te gebruiken;
 • Neemt geen schijfruimte in;
 • Uw persoonlijke gegevens altijd en overal bewaakt:
 • Ouderlijk toezicht.

Minpunten

 • Uw gegevens worden beheerd door andere partij;
 • Prijzig voor relatief eenvoudige service;

Online veiligheid van uw persoonlijke gegevens

Internetten brengt de nodige risico’s met zich mee. Doet u geregeld aankopen dan laat u uw persoonlijke gegevens achter op de bezochte websites. Wanneer er inbreuk wordt gedaan op deze sites, wordt uw informatie mogelijk bemachtigd en verkocht aan de hoogste bieder. BullGuard Identity Protection houdt dubieuze transacties op het internet in de gaten en waarschuwt u per e-mail als uw gegevens worden misbruikt of verhandeld. Daarnaast ontvangt u advies over welke acties u kunt ondernemen.

Service meteen klaar voor gebruik

Tijdens het aanmeldingsproces bij uw BullGuard account maakt u een apart wachtwoord aan voor Identity Protection. U vult de persoonlijke gegevens in die u wilt laten tracken, zoals naam, rijbewijs of paspoortnummer, maar bijvoorbeeld ook uw rekeningnummer en creditcardgegevens. Bij ‘Contacten’ voegt u uw e-mailadressen, telefoonnummers en adresgegevens toe. Meteen gaat de monitoring service voor u aan de slag. U download en installeert geen software, gebruikt het product feitelijk als online service, Geen tijdrovend installatieproces dus. U hoeft ook geen schijfruimte te reserveren op uw computer.

Ouderlijk toezicht en sociale media

Met BullGuard Identity Protection kunt u ook een oogje houden op het Facebook gebruik van uw kinderen. U voegt eenvoudig de profielen toe die u in de gaten wilt houden. De Social Media Protection waarschuwt u dan als bepaalde activiteiten als risico worden gezien, zoals:

 • Links naar kwaadaardige websites;
 • ongepaste inhoud of berichten;
 • foto’s en privéberichten met gewelddadige of kwetsende inhoud;
 • verdachte vrienden, pestkoppen of andere kwaadwillenden.

Uw gegevens in beheer bij andere partij

Dat het monitoren van uw persoonlijke informatie uiteindelijk niet wordt gedaan door BullGuard zelf, hoeft op zich geen probleem te zijn. Jammer genoeg informeert BullGuard hier niet heel duidelijk over. Pas in de algemene voorwaarden lazen we aan wie ze het monitoren overlaten:

 • Uw gegevens worden feitelijk ingevoerd en beheerd in de databases van Experian, partner van BullGuard. Gebruikt u de service dan geeft u tevens akkoord op de algemene voorwaarden en condities van Experian.
 • Experian biedt de service zelf ook aan, maar dan wel in uitgeklede vorm. Bovendien is deze op het moment van schrijven alleen beschikbaar in het buitenland.

Conclusie

Met de aanschaf BullGuard Identity Protection krijgt u meer grip op wat er online met uw persoonlijke informatie gebeurd. De toevoeging van de functie ouderlijk toezicht vinden we zeer welkom. BullGuard Identity Protection is een aanvulling, het is geen vervanging van een virusscanner of internet security pakket.

BullGuard Identity Protection Review

Gebruikersgemak - 10
Mogelijkheden - 9
Prijs prestatie verhouding - 8
User Rating: 5 ( 1 votes)