Kortingsactie

Chrome gebruikers doelwit van facebookvirus

Facebook Screen logoChrome gebruikers doelwit van facebookvirus.

Op dit moment is een nieuwe malware variant actief op Facebook. Het virus maakt in razend snel tempo slachtoffers. Op dit moment zijn ongeveer 900.000 Google Chrome gebruikers besmet met het virus.

De malware verstuurt e-mail berichten namens Facebook en doet alsof je getagd bent in een foto. De link in het Facebook bericht verwijst niet naar Facebook maar naar een website waar het virus staat. Als de gebruiker op de website komt probeert de malware een plug-in te installeren. Het plug-in dat geprobeerd wordt te installeren zou nodig zijn om een video te kunnen bekijken. In werkelijkheid gaat het om malware wat zich in de Chrome browser nestelt.

Als het virus eenmaal actief is krijgen hackers de toegang tot verschillende inloggegevens van Facebook en je persoonlijke e-mail. Hierna gebruiken de aanvallers de gehackte accounts om het virus verder te verspreiden. Omdat het virus als maar groter wordt zou het meer dan 40.000 aanvallen per uur (kunnen) uitvoeren. Als het Facebook account gehackt is, stuurt het namens de slachtoffers besmette berichten naar andere Facebook gebruikers.

Google heeft in een verklaring laten weten dat, door middel van een update, het virus zich niet meer automatisch kan nestelen in de Chrome browser. Het gros van de antivirus software bestempeld de website als kwaadaardig en geeft de gebruiker de waarschuwing dat de website niet betrouwbaar is. Ook Facebook is op de hoogte van deze nieuwe aanval en neemt maatregelen.