Kortingsactie

Comodo Internet Security Pro

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 45,99

User Rating: 2.79 ( 2 votes)
Comodo Internet Security Pro 8

Comodo Internet Security Pro 2021 Review: professionele firewall geassisteerd door antivirus garantie

Comodo Internet Security Pro 2021 bundelt de krachtige eigen firewall met enkele prima antivirus features. De live assistentie en virusvrij-garantie werken zeer verleidelijk. De firewall pop-ups zijn ronduit storend. Je leest hier waarom wij denken dat Internet Security Pro 2021 van Comodo vooruitstrevend is.

Samengevat

Pluspunten

  • Live assistentie GeekBuddy
  • Virusvrije pc gegarandeerd
  • Doeltreffende eigen firewall
  • Virtueel bureaublad met eigen browser Comodo Dragon
  • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Altijd assistentie binnen handbereik

Het bedienen van antivirus is tegenwoordig een stuk gebruikersvriendelijker dan een aantal jaren terug. Desondanks komt het voor dat het u niet lukt om hardnekkige malware van uw pc te verwijderen. Comodo heeft daar iets slims op gevonden. Kunt u hulp goed gebruiken, dan wendt u zich tot assistentie via GeekBuddy. Via een chat maakt u uw virusprobleem kenbaar. Zo nodig, neemt de assistent op afstand actie ondernemen om het virus van uw pc te verwijderen.

Comodo garandeert: uw pc 100% antivirus

Ook vernieuwend vinden wij de 100% virusvrij-garantie die Comodo geeft bij na installatie van de software. Duikt er malware op die de software en de GeekBuddy assistent niet onder controle krijgen, dan krijgt u een vergoeding voor reparatie door een erkend bedrijf.

Eigen firewall

De firewall van Windows is doorgaans effectief, maar niet erg uitgebreid. Comodo Internet Security Pro 2021 beschikt over een eigen firewall met een aantal extra features. Deze werkt prima: Aanvallen van buitenaf worden geblokkeerd. Het uitschakelen van de firewall is praktisch onmogelijk. Comodo Firewall werkt op basis van betrouwbaarheidsscores. Voor elk uitvoerbaar onderdeel rapporteert het of deze betrouwbaar is, onbetrouwbaar of onbekend. Daarnaast bepaalt het de leeftijd van het bestand en of deze automatisch begint wanneer u Windows opstart. De scores kunt u aanpassen, maar dat raden wij af.

Standaard staat Comodo Firewall ingesteld in veilige modus. Internet en netwerk toegang is toegestaan als deze afkomstig is van betrouwbare programma’s of applicaties van bekende bedrijven. Dit laatste kan een probleem vormen als kwaadwillenden de certificaten stelen van bekende bedrijven.

Vervelende pop-ups van HIPS

Het Host Intrusion Protection System rapporteert potentieel gevaarlijk gedrag van programma’s’ en vraagt de gebruiker wat hiermee gedaan kan worden. Hoewel het hebben van keuze prettig lijkt, vonden we de pop-ups ronduit vervelend. Schakelt u HIPS uit, dan werkt de firewall wat ons betreft nog steeds prima.

Conclusie

Comodo Internet Security Pro 2021 is op de Nederlandse markt niet zo bekend. Met de vernieuwende GeekBuddy en de 100% antivirus garantie verwachten we dat hier snel verandering in komt.