Kortingsactie

De SmartTV erg kwetsbaar voor hackers

Smart TV LogoDe SmartTV erg kwetsbaar voor hackers.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer SmartTV’s verkocht. Door deze enorme groei zijn hackers zich naast de computer, tablet en telefoon ook gaan richten op de zogenaamde slimme televisies. Omdat deze SmartTV’s vaak rechtstreeks op het internet aangesloten zijn en niet voorzien van een firewall, zijn ze erg gevoelig voor hacker aanvallen.

Zo is het hackers onder andere gelukt om internetgeschiedenis, inloggegevens en WiFi wachtwoorden te stelen. Daarnaast is het gelukt om de webcam in deze televisies, op afstand, in en uit te schakelen.

Naast deze rechtstreekse aanvallen is het ook mogelijk malware besmette apps aan de app store van de SmartTV toe te voegen. De eerst gevonden lekken zijn inmiddels allemaal gedicht. Het zeer ernstige Skype lek is direct door Samsung gedicht.

Omdat er voor deze technologieën nog geen beveiliging software is te downloaden, is het belangrijk om altijd de laatste firmware- en applicatie updates te downloaden en te installeren. Omdat hier geen security software voor bestaat ben u als gebruiker afhankelijk van deze beveiliging updates, installeer deze dan ook altijd.

Het is daarom erg verstandig als gebruiker van een SmartTV niet te gaan internet bankieren, of websites te bezoeken waar u moet inloggen. Doe dit stoort werkzaamheden alleen achter een pc die voorzien is van antivirus software en allerlaatste beveiliging updates.

De afgelopen jaren zijn er door Samsung, Sony en LG alleen al meer dan honderd miljoen Smart TV’s wereldwijd verkocht. De onderzoekers Josh Yavor en Aaron Grattafiori ontdekten kwetsbaarheden.