Kortingsactie
GandCrab ransomware decryption

Decryption oplossing voor GandCrab ransomware

Het afgelopen jaar zijn er tientallen duizenden gebruikers het slachtoffer geworden van de zo genoemde GandCrab ransomware. Deze, onder hackers, populaire ransomware versleutelde al de data op uw computer. Gisteren heeft het beveiligingsbedrijf Bitdefender antivirus een decryptie tool uitgebracht. Met deze tool kunnen de slachtoffers de versleutelde data herstellen.

Versie 1,4 tot 5.1

Het betreft alle geïnfecteerde gebruikers die sinds Oktober 2018 het slachtoffer zijn geworden het GandCrab ransomware. De oplossing die door het beveiligingsbetrijf is ontwikkeld werkt op versie 1,4 tot en met 5.1 van de ransomware. Klik op bovenstaande link om naar de download pagina te gaan van Bitdefender.

Tot dus ver zijn er ruim 2000 gebruikers geweest die de tool gedownload hebben.

Voorkomen beter dan genezen

Wij blijven onze lezers erop attenderen dat het voorkomen beter is dan het genezen. Zorg ervoor dat al uw devices zoals: telefoons, laptops, tablets en computers (ook macOS en Apple devices) up to date zijn.

De beste oplossing tegen ransomeware is nog altijd een recente (volledige) back-up. Maak dus regelmatig backups van al deze devices. Als derde willen we meegeven dat een goede virusscanner op geen van deze apparaten mag ontbreken. Ook uw telefoon dient voorzien te zijn van de beste antivirus software.

Naast het updaten van uw besturingssysteem is het zeer raadzaam om overige software ook met regelmaat te controleren. Denk hierbij aan uw internet browser(s), Adobe en Java software.