Nieuwjaarsactie

Deel 1: Diverse security tips voor uw smartphone

Het afgelopen jaar is het aantal cyber aanvallen op mobiele devices enorm toegenomen. Dit komt voornamelijk omdat deze mobiele apparaten meer gebruikt worden dan in het verleden. Daarnaast werken steeds meer bedrijven wereldwijd aan het zogenaamde BYOD “Bring Your Own Device”. Door dit concept staan niet alleen interessante persoonlijke gegevens, maar ook zakelijke gegevens op uw smartphone.

De smartphones van de laatste jaren zijn eigenlijk kleine computers, die 24 uur per dag aanstaan (verbonden zijn) en gebruikt worden om te browsen, e-mailen, social media en internet bankieren. Al deze handelingen brengen beveiligingsrisico’s met zich mee.
Hieronder bespreken we enkele tips die de veiligheid van uw smartphone kan verbeteren.

1. Beveilig uw smartphone met een wachtwoord

Het is misschien wel de meest simpele manier om uw smartphone te beveiligen. Beveilig uw smartphone met een sterk wachtwoord en laat deze automatisch op slot gaan na 1 minuut inactiviteit.

2. Houd uw smartphone up-to-date

Zorg ervoor dat u altijd de laatste updates op uw smartphone installeert. Deze beveiliging updates dichten beveiligingslekken die gevonden zijn in de software.

3. Antivirus/Anti-malware software voor uw smartphone

Er zijn veel antivirus software apps die aangeboden worden om uw smartphone te beschermen. Deze apps zijn er in gratis en betaalde varianten. Zorg ervoor dat ook deze antivirus apps up to date blijven! Daarnaast is het verstandig, om over deze apps, de reviews te lezen alvorens u deze installeert.

4. Controleer de rechten van een app

Simpel gezegd, als je een app zoals een klok of rekenmachine download op je smartphone; waarom zou deze dan toegang moeten hebben tot de contactenlijst of de GPS. Het is dus belangrijk om deze rechten/gebruikersvoorwaarden te controleren.

5. Download alleen  apps uit de officiële app store

Download apps alleen vanuit betrouwbare bronnen. De applicaties uit de Google Play store of app store van Apple worden regelmatig gecontroleerd. Als hier verdachte apps gevonden worden of de app overtreedt de regels, dan worden deze verwijderd.

Deel 1: Diverse security tips voor uw smartphone
Deel 2: Diverse security tips voor uw smartphone