Kortingsactie

Deel 2: Diverse security tips voor uw smartphone

In het vorige deel hebben we u al diverse tips gegeven om de beveiliging van uw smartphone te verbeteren. Hieronder geven we nog enkele tips!

6. Backup uw smartphone

Waarschijnlijk heeft u veel foto’s op uw smartphone staan die u liever niet kwijt bent. Een back-up voorkomt dat u alle data kwijt bent als uw smartphone besmet is geraakt met malware, uw telefoon niet meer werkt, kwijt of gestolen is.

7. Links in e-mail/sms berichten

Let altijd op met het openen van links in e-mail berichten of sms berichten. Controleer, zoals u bij uw computer ook doet, of het wel een betrouwbare bron is. Het kan zijn dat het een besmette link is die malware op uw smartphone installeert of u komt op een phishing website terecht.

8. Letop voor shoulder surfing

Voorkom dat er (stiekem) meegekeken wordt als je je inloggegevens invoert.

9. Encryptie

Beveilig vertrouwelijke informatie met een sterke versleuteling. Voorkom dat bedrijf gegevens van uw smartphone op straat komen te liggen als het toestel besmet raakt met malware, kwijt raakt of gestolen wordt. Een goede encryptie voorkomt dat kwaadwillende bij jou persoonlijke- of bedrijfsgegevens kunnen komen.

10. Laat je toestel niet jailbreaken

Bij het jailbreaken van je toestel creëer je behoorlijk wat kwetsbaarheden. Omdat het toestel totaal open gezet wordt heeft malware volledige toegang tot alle gegevens en rechten op het toestel. Gebruikers zullen geen meldingen krijgen als je toestel bezig is met het uitvoeren/installeren van kwaadaardige software.

Veel gebruikers met een ge-jailbreakte smartphone downloaden apps uit niet betrouwbare bronnen. In het overgrote deel van deze (gekraakte) apps zit malware verwerkt.

Deel 1: Diverse security tips voor uw smartphone
Deel 2: Diverse security tips voor uw smartphone