Kortingsactie

Diverse security tips voor WordPress gebruikers.

Wordpress Security tipsDiverse security tips voor WordPress gebruikers.
Wordpress is een gratis CMS systeem waar over de gehele wereld meer dan 60 Miljoen websites op draaien. Omdat deze “website software” veel gebruikt wordt voor het maken van websites, kan het ook een doelwit in veel hacker tools zijn. Met de vijf onderstaande beveiligingstips verkleint u de kans dat uw website gehackt wordt.

Gehackte websites worden veelal gebruikt om bezoekers te infecteren met malware.

Installeer altijd de laatste updates.
Net zoals bij iedere andere software is het zeer belangrijk om de laatste updates te instaleren. Door het installeren van de laatste updates zorg je ervoor dat bekende beveilinigslekken en overige bugs gedicht worden.

Verwijder oude WordPress themes en plug-ins.
Elke plug-in die geïnstalleerd wordt, verhoogt de kans op een bug of beveiligingsrisico. Het is daarom erg verstandig om oude en niet gebruikte themes en plug-ins te verwijderen.

Sterk wachtwoord of een passphrase.
Het is zeer verstandig om een sterk wachtwoord te kiezen voor je website. Wij raden een wachtwoord van minimaal 15 karakters aan. Gebruik onze gratis password generator bij het maken van een sterk wachtwoord. Een passphrase is een (wachtwoordzin). Het is bij een passphrase ook verstandig om met symbolen en cijfers te werken.

Handige beveiliging plug-ins.
– Google Authenticator Plugin zorgt ervoor dat naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een autorisatiecode ingevuld moet worden.
– Limit Login Attempts is een plug-in waarbij je een limiet kan instellen op het aantal gebruikers dat mag inloggen op het wordpress CMS systeem.

Maak regelmatig Back-ups
Het is raadzaam om regelmatig backups te maken van uw website. Dit kan handmatig of geautomatiseerd. Het komt regelmatig voor dat hackers niet alleen uw bezoekers willen besmetten met malware; echter vaak creëren ze een backdoor op uw website of verwijderen ze content van uw website.

Als u WordPress website gehackt is kunt u snel een back-up terug zetten, alle laatste updates installeren en uw wachtwoorden aanpassen. Meestal wordt een website gehackt om bezoekers te besmetten, dit is een snelle en gemakkelijk manier voor de hacker om veel gebruikers in een keer te besmetten. Daarom is het erg belangrijk dat op elke computer, MAC, Tablet en Smartphone antivirus software geïnstalleerd staat.

Wat te doen als je een website vindt die besmet is met spam of malware.
Google neemt spam heel serieus en zal gemelde gevallen direct onderzoeken. Voor meer informatie over het indienen van spam meldingen klik hier. Direct een spam melding indienen kan hier. Google kan in veel gevallen contact opnemen met de eigenaar van de besmette website en deze op de hoogte brengen.