Kortingsactie

Diverse tips voor veilig internetten

website security tipsDiverse tips voor veilig internetten.

De afgelopen vier jaar zijn de gevaren op het internet enorm toegenomen. Hierbij valt in eerste te denken aan Internet bedreigingen zoals virussen en alle overige malware zoals spyware en phishing die uw computer flink kunnen beschadigen of bestanden onbruikbaar kunnen maken. Verder valt ondermeer te denken aan Trojan Horses die hackers toegang geven tot persoonsgegevens op uw privé computer. Het zijn allen bedreigingen waar u liever niet mee in aanraking komt. Gelukkig kunt u hier iets tegen doen. Zorg ervoor dat uw computer is voorzien van een up to date virusscanner en een firewall. Dit kan eenvoudig met een alles-in- één security pakket of los van elkaar.

Verder is het belangrijk dat u als computer gebruiker goed oplet. De alertheid van de gebruiker is erg belangrijk. Hier onder bespreken we diverse tips voor het veilig internetten.

  • Installeer altijd de laatste updates van het besturingssysteem. Maar ook de updates van overige software dient geïnstalleerd te worden. Het is verstandig om deze updates automatisch te laten installeren. Belangrijke Updates zijn: Internet Browser, Java, Besturingssysteem, Adobe Flash en PDF.
  • Ben altijd alert met het downloaden van bestanden van het internet. In deze bestanden willen nog wel eens virussen verwerkt zitten. Ook PDF bestanden kunnen een dreiging vormen!
  • Als u een bijlage krijgt per e-mail of een e-mail met een link erin. Scan deze dan altijd op virussen en overige malware voordat u deze opent.
  • Zorg ervoor dat uw virusscanner en firewall up to date zijn. Normaal gebeurt dit automatisch maar het is verstandig met regelmaat te controleren of dit goed gaat.
  • Het is verstandig om, elk jaar over te gaan op een nieuwe versie van de antivirus software. De nieuwe versies worden elk jaar beter, en zijn beter beschermd tegen de nieuwste internet dreigingen. Op dit moment zijn dat voornamelijk de phishingsites. Daarnaast worden deze pakketten steeds meer gestroomlijnd waardoor ze minder belastend zijn voor uw computer. Ook worden ze voorzien van de nieuwste functies zoals bijv. veilig internet bankieren en betere energiezuinigheid voor laptops.
  • Beveilig uw computer account altijd met een sterk wachtwoord. Gebruik verschillende wachtwoorden op internet. Vermijd wachtwoorden zoals: 123456 en qwerty. Gebruik wachtwoorden met kleine letters, Hoofdletters, tekens en getallen (door elkaar). Deze wachtwoorden zijn misschien minder makkelijk te onthouden maar een stuk veiliger. Gebruik minimaal 7 karakters. Voor uw e-mail en bank account adviseren wij minimaal 14 karakters.
  • Zorg ervoor dat uw draadloze internet verbinding beveiligd is met een sterk wachtwoord (zoals hierboven beschreven) en met de beveiligingstype WPA2. Oudere beveiligingstypen (zoals WEB) zijn zeer eenvoudig te kraken.
  • Naast het Windows besturingssysteem is het ook zeer belangrijk dat u uw Mac OS X voorziet van antivirus software. Gebruikt u uw Ipad, Tabled of Smartphone voor internetten dan mag op deze ook geen virusscanner ontbreken.