Kortingsactie
Windows 10

Diverse tips voor de upgrade naar Windows 10

Het zal u vast niet ontgaan zijn, Microsoft komt met een nieuwe versie genaamd Windows 10. Beschikt u nu over een Windows 7 SP1 of Windows 8.1, dan kunt u gratis upgraden naar de nieuwe versie van Microsoft.

Om de grote upgrade van microsoft vlotjes te laten verlopen bespreken we hieronder enkele controle punten en geven we diverse tips. Omdat het over een behoorlijk grote upgrade gaat, raden wij u aan de checklist goed door te nemen. Zoals eerder geadviseerd; stel de upgrade 1 maand uit.

Checklist

  • Controleer de systeemeisen van uw computer. Als vuistregel kunt u het volgende aanhouden: Iedere computer die geschikt is voor het Windows vista besturingssysteem of latere versies kan Windows 10 draaien.
  • Maak voordat u gaat upgraden een goede backup met herstel cd! Acronis true image is een perfecte backup oplossing. Hiermee kunt u een complete backup van het systeem(spiegel backup van uw harddisk)maken. Mocht er iets fout gaan tijdens de upgrade, dan kunt u eenvoudig met Acronis uw computer herstellen naar het punt vóór de upgrade.
  • Maak een backup!! Heeft uw computer een Windows herstel/installatie schijf van de originele fabrikant.. Hoogstwaarschijnlijk werkt deze herstel schijf NIET meer na de upgrade.
  • Het is verstandig vooraf de Windows 10 drivers te downloaden. Zodat u deze meteen kunt installeren voor een goede werking van het systeem. Microsoft is “slim” genoeg om zelf drivers te herkennen en updaten, echter kan het ook voorkomen dat deze standaard drivers problemen veroorzaken. Belangrijke drivers voor de performers zijn: videokaart, geluidskaart, laptop specifieke drivers.
  • Download vooraf een Windows 10 compatibel virusscanner. Nog niet alle virusscanners zijn geschikt voor Windows 10. Om veilig gebruik te kunnen maken van uw computer is het noodzakelijk een goede virusscanner te installeren die geschikt is voor Windows 10.
  • Als u een laptop wilt upgraden zorg er dan voor dat deze volledig is opgeladen en dat deze aan de stroom adapter gekoppeld zit. Als de upgrade halverwege onderbroken wordt zal dit grote gevolgen (kunnen) hebben.
  • Maak direct na de upgrade een herstel punt van het systeem. Daarnaast is het raadzaam meteen na het maken van een herstel punt een complete backup te maken van de nieuwe installatie.

Controle

Als de installatie is afgerond is het raadzaam diverse software pakketen te testen. De meeste pakketten zullen met de melding komen dat er updates klaar staan. Het is raadzaam deze, nieuwe updates, meteen te installeren.

Voor een goede werking vragen de hierna genoemde pakketten meestal direct om geüpdate te worden. Systeem tools zoals CCleaner, DVD brand software, Backup software, virusscanners en tools als printer- en scanner software. Vaak zijn dit de tools die problemen geven.

Beschikt u over Microsoft office, dan wordt door Windows, gratis, nieuwe updates aangeboden. Let op; het updaten van software van derde partijen, anders and Microsoft, kan kosten met zich mee brengen. Zo kan het ook zijn dat eerder aangeschafte software, niet zijnde Microsoft, niet werkt op Windows 10. Het kopen van een nieuwe software is dan noodzakelijk.