Kortingsactie

Emsisoft Internet Security

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2021

De bundel is flexibel en levert uitstekend werk als het gaat om de antivirus kerntaken.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Emsisoft Internet Security 2016-2017
Bezoek Website Button

Emsisoft Internet Security Review: antivirus, antimalware en firewall in 1

Emsisoft Internet Security voegt aan het geslaagde Anti-malware onderdeel een eigen firewall toe. De bundel is flexibel en levert uitstekend werk als het gaat om de antivirus kerntaken. Het Smart Behavior Blocker van de eigen firewall werkt jammer genoeg minder slim dan gehoopt.

Samengevat

Pluspunten

 • Compleet naar eigen inzicht in te richten;
 • Geeft direct duidelijke informatie over beschermingsstatus van uw apparaat;
 • Uiterst effectief tegen malware;
 • Vernieuwde eigen firewall;
 • Waarschuwt voor ongewenste websites.

Minpunten

 • Detectie systeem en gedragsbewaking aan de simpele kant.

Overzichtelijk en volledig configureerbaar

Via het hoofdvenster stapt u in het hart van Emsisoft Internet security. U leest meteen de beschermingsstatus van de vier gebieden af: Bescherming, Scans, Quarantaine en Logs. Is alles in orde, dan kleuren de panelen groen. Na installatie vertelt het paneel u dat u slechts gedeeltelijk beschermt bent. Dat bracht ons even verwarring maar dit veranderde zodra we de eerste systeemscan uitvoerden.

Uitgebreide opties zijn netjes weggewerkt in het menu aan de bovenkant. Scrollt u door het submenu dan valt op dat u veel controle hebt over de software. U stelt hier bijvoorbeeld in dat:

 • Gevonden malware op de achtergrond in quarantaine wordt geplaatst. De software doet dan het werk, zodat u ongestoord kunt computeren;
 • U per e-mail bericht krijgt als malware wordt opgespoord;
 • Bestanden alleen worden gescand wanneer u ze gebruikt. U voorkomt hiermee onnodige, tijdrovende scans;
 • Alle instellingen met een wachtwoord worden vergrendeld.

Zeer effectief tegen malware

Doorgaans speuren antivirus pakketten wel naar wel naar problematische programma’s en apps, terwijl de echt kwaadaardige software worden overgeslagen. Deze Potentially Unwanted Programs kunnen computer onnodig vertragen. Emsisoft besteed speciale aandacht aan PUPs en dat valt te merken in de testresultaten voor het blokkeren van malware. Emsisoft detecteerde bijna alle PUPs voordat ze, na een on opgemerkte update, een schadelijke vorm kunnen aannemen. Het aantal succesvolle detecties ligt een stuk hoger dan bij antivirus bundels in dezelfde prijsklasse.

Nieuwe eigen firewall met Smart Behavior Blocker

In 2015 maakte Emsisoft bekend te stoppen met support voor de firewall Online Armor. Enerzijds is dat jammer. Door de jaren heen was Online Armor een zeer innovatieve firewall met als belangrijkste onderdeel de HIPS (Host Intrusion Prevention System). Dit onderdeel herkende en blokkeerde preventief potentiële bedreigingen.

Anno 2016 is deze techniek achterhaald. Gecombineerde methoden zoals gedragsbewaking (Behavior Blocker) en heuristische analyses werken effectiever.

Gedragen programma’s zich vreemd, dan krijgt u een melding met de volgende keuzes: wilt u het programma

 • Voor eens of voor altijd toestaan?
 • Blokkeren?
 • In quarantaine plaatsen (aanbevolen)?

Deze gedragsbewaking werkt effectief en prettig, maar is eenvoudig vergeleken met vergelijkbare  pakketten. Het gevolg is dat ook sommige normale programma’s een notificatie ontvangen.

Conclusie

Emsisoft Internet Security bundelt de beste eigenschappen van de eigen productlijn en levert een goedwerkende antivirus af. De gedragsbewaking had wat ons betreft beter uitgewerkt morgen worden.