Kortingsactie

ESET Smart Security Review

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2016

User Rating: Be the first one !

ESET Smart Security 2016

 

ESET Smart Security werkt aangenaam en presteert over het geheel voldoende. De diverse componenten van de internet security zijn goed geïntegreerd, de afzonderlijke prestaties lopen jammer genoeg uiteen. U leest hieronder wat wij van Smart Security van ESET vinden.

In het kort

 • Redelijk presterende basisfuncties
 • Privacy scan op sociale media
 • Eenvoudige anti-spam filter
 • Anti-phishing geen toegevoegde waarde
 • Geen online back-up
 • Extra ondersteuning bij verlies of diefstal
 • Redelijke verhouding prijs-prestatie

Goede presterende internet security, matige anti-phishing en spamfilter

ESET levert met Smart Security een complete antivirus af met redelijk presterende basisfuncties. Zo blokkeerde Smart Security bijna 82% van de downloads van nieuwgevonden, dubieuze websites. Ter info: Alleen Bullguard scoorde hoger.

Verder werkt de firewall prima en is de interactieve modus een interessante toevoeging. De firewall staat hiermee niet volledig op de automatische piloot, maar betrekt u als gebruiker bij het al dan niet toestaan van toegang. Verder werkt het real-time blokkeren van malware zoals u mag verwachten.

De anti-phishing functie werkt zeer matig. Dat vinden wij jammer. U bent in veel gevallen zelfs beter af met de standaardfunctie die in browsers als Chrome en Firefox zijn verwerkt.

Ook ontbreekt de mogelijkheid om online opslag of een back-up te maken, iets wat bij vergelijkbare bundels meestal wel te vinden is.

ESET Smart Security is geschikt voor 1 apparaat, Windows of Mac. Het is gemakkelijk om te navigeren in de gebruikersinterface en de vensters zijn een stuk overzichtelijker dan in de vorige versie.

Privacy scan en “finger-printing” technologie

Hoewel de ouderlijk toezicht tool niet uitgebreid is, scant deze wel sociale media. U krijgt bijvoorbeeld een melding wanneer de antivirus bundel ziet dat u op Facebook of Twitter niet koos voor maximale beveiliging.

De prijs-prestatie verhouding is redelijk en de systeembelasting ligt doorgaans laag. Dat heeft de internet security van ESET onder andere te danken aan de slimme “finger-printing” technologie. Het onderdeel zorgt ervoor dat ongewijzigde bestanden niet nog eens worden. Dit scheelt flink in de systeembelasting.

Ondersteuning bij verlies of diefstal

Als u uw laptop kwijtraakt, ondersteunt ESET u in het opsporen via de online hulpdienst. Uw laptop stuurt u de locatie, maakt foto’s van de omgeving en registreert bovendien alle handelingen die op de computer zijn verricht sinds het kwijtraken. Ook plaatst u op afstand een bericht op uw computer. Zo kunt u bijvoorbeeld een telefoonnummer in beeld laten zien en de rest van de laptop blokkeren, met het verzoek om het te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

Samengevat

Pluspunten

 • Redelijk goede prestaties
 • Sociale media scan
 • Ondersteuning bij diefstal of verlies

Minpunten

 • Spamfilter minder dan vorige versie
 • Matige anti-phishing

ESET Smart Security presteert over het geheel prima, al de antivirus niet geheel in balans. U schaft een complete en betaalbare internet security aan met handige extra features. Ben je opzoek naar meer, of misschien een virusscanner Windows 10, klik dan op de gevoegde link. ESET wist zich te plaatsen op de zevende plek in de Internet Security test van 2016.