Kortingsactie

F-Secure Safe 2022

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

10e plaats

User Rating: 0.78 ( 3 votes)
F‑Secure SAFE 2022
Bezoek Website Button

F-Secure Safe 2022 Review

F-Secure is een Finse software ontwikkelaar welke zich sinds 1988 bezig houdt met het ontwikkelen van computerbeveiliging software. Met 1000 werknemers wereldwijd en een omzet van ongeveer 155 miljoen euro is het een aardige onderneming.

De uitgebreidste virusscanner van F-Secure heeft de naam Safe gekregen. Het programma is beschikbaar voor Windows, MAC, Tablet en Smartphone. We bespreken hier de virusscanner voor Windows.

De virusscanner F-Secure Safe heeft een behoorlijke make-over gehad. De antivirus software is aanzienlijk gemoderniseerd en ziet er een stuk strakker uit dan de vorige versie. Met een simple druk op de knop voert de virusscanner een scan uit. De scanner controleert alleen de bekende bestand typen en is vrij snel klaar met het scan proces.

Tijdens het zoeken op Google houdt de scanner de zoek resultaten in de gaten. Bij hulpmiddelen vind je extra tools; deze zijn vrij beperkt. De virusscanner komt met een opschoonprogramma en heeft geen eigen firewall. In de virusscanner is alleen een verwijzing opgenomen naar de standaard Windows firewall. Dit valt ons een beetje tegen.

Conclusie

F-Secure Safe, is voor een, Internet Security pakket niet bijzonder. Het doet zijn werk goed en vindt zonder problemen de malware in onze test omgeving. Ook het webfilter in de zoekresultaten doet zijn werk goed. Het pakket komt echter niet met bijzondere extra tools, de virusscanner is vrij kaal en in een Internet Security pakket mag je een goede firewall verwachten. F-Secure Safe heeft zich in de Internet Security test van 2022 geplaatst op een tiende plaats. In de virusscanner test komt F-Secure met een matige score op de achtste plaats.

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

  • Windows 10
  • Windows 8

Hardware:

  • CPU Intel Pentium 4 of hoger
  • Geheugen 1GB of meer
  • Schijfruimte 1.2 GB of meer

Lees ook de F-Secure Antivirus en de F-Secure TOTAL Review.

Bekijk ook

AVG Ultimate - AVG Zen 2021

AVG Ultimate – AVG Zen – 2023

AVG Ultimate Review: complete internet security voor al uw apparaten AVG Ultimate 2023 is een …