Kortingsactie

G DATA Antivirus 2021

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2021

G DATA Antivirus is een veelzijdig pakket dat bescherming biedt tegen de gevaarlijkste bedreigingen.

User Rating: 2.62 ( 8 votes)
GDATA Antivirus 2021
Bezoek Website Button

G DATA Antivirus 2021 Review

G DATA Antivirus voor Windows beschermt uw computer tegen de belangrijkste bedreigingen van het internet. Met beveiliging tegen ransomware en gedragscontrole is het een redelijk compleet pakket. Lees snel verder om erachter te komen over wat voor functies G DATA Antivirus voor Windows precies beschikt.

In het kort

  • Alleen voor Windows
  • Anti-ransomware
  • Gedragsherkenning

G DATA heeft verschillende antiviruspakketten speciaal voor Windows. G DATA Antivirus is daarvan het basispakket. Het bevat dan ook alle functies die u van een antiviruspakket mag verwachten zoals een virusscanner die gebruik maakt van de laatste technologieën, automatische updates en controle van de USB-poorten. Daarnaast bent u met dit abonnement ook beschermd tegen phishing en kunt u veilig online winkelen of bankieren. Ook een spam-filter ontbreekt niet.

Gedragscontrole

Bovendien bevat G DATA Antivirus diverse uitgebreidere opties. Een van de onderscheidende kenmerken van dit pakket is de gedragscontrole. Malware die nog niet bekend is, kan toch worden tegengehouden doordat de Behavior Blocker, zoals de gedragscontrole wordt genoemd, de malware herkent aan zijn gedrag.

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat het programma doet zodra het geopend wordt, of er op de achtergrond processen gestart worden en of er onopgemerkt andere software wordt gedownload. Dit zijn allemaal indicaties die kunnen duiden op een virus. Zodoende kunnen ook de allernieuwste schadelijke programma’s vroegtijdig worden tegenhouden.

Bescherming tegen ransomware

Een van de grootste bedreigingen op het internet vandaag de dag is ransomware. Deze schadelijke software wordt gebruikt door internetcriminelen om slachtoffers af te persen door de computer te ‘gijzelen’ en losgeld te eisen. G DATA is ransomware te slim af door middel van een nieuwe methode die dergelijke programma’s herkent, mochten deze nog niet door de reguliere virusscanner zijn opgemerkt.

De ransomware wordt bijvoorbeeld opgemerkt door kenmerken als het uitschakelen van back-ups, het plotseling opvallend veel versleutelen van bestanden of het bovengemiddeld veel wijzigen van bestandsextensies. In dergelijke gevallen worden alle processen direct gestopt zodat belangrijke bestanden als foto’s, video’s of e-mails niet versleuteld kunnen worden.

Zwakke plekken in de software

Daarnaast herkent G DATA Antivirus zwakke plekken in de software. Cybercriminelen proberen constant uw systeem te bespioneren, via bijvoorbeeld gemanipuleerde websites, om zwakke plekken in de configuratie van uw computer te ontdekken. Wanneer er een gat in de beveiliging wordt gevonden, bijvoorbeeld door een add-on van uw browser, kan deze gebruikt worden door op maat gemaakte kwaadaardige programma’s om uw systeem binnen te sluipen. Zonder dat u het weet wordt er vervolgens malware op uw systeem gedownload. G DATA biedt bescherming hiertegen met een speciaal daarvoor ontwikkelde technologie die afwijkingen in de processen herkent.

Conclusie

G DATA Antivirus is een veelzijdig pakket dat bescherming biedt tegen de gevaarlijkste bedreigingen. Het abonnement is zeer volledig voor een basispakket. Bent u opzoek naar een uitgebreider pakket? We hebben ook het G DATA Internet Security en G DATA Total Security pakket onder de loep genomen.

Pluspunten

  • Bescherming tegen ransomware
  • Anti-phishing
  • Veilig bankieren

Minpunten

– Geen firewall

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

  • Windows 10
  • Windows 8
  • Windows 7

Hardware:

  • Geheugen 2 GB of meer