Kortingsactie

G DATA Total Security 2021

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

8e Plaats

User Rating: 2.6 ( 2 votes)

GDATA Total Security 2020
Bezoek Website Button
€ 49,95 incl. btw

G DATA Total Security 2021

Het virusscanner pakket G DATA Total Potection komt, net als bij vorige versies, met de mogelijkheid om tijdens de installatie procedure bepaalde onderdelen in/of uit te schakelen. Dit kan erg handig zijn, vind je bepaalde functies overbodig, zoals bijvoorbeeld ouderlijk toezicht of kinderbescherming, dan kan je deze eenvoudig uitschakelen en worden deze onderdelen niet geïnstalleerd.

Nadat de installatie is voltooid, krijgen we de melding dat de software een nieuwe versie heeft gevonden. Deze nieuwe versie eist vervolgens een herstart van het systeem voordat de virusscanner actief wordt.

Na het opnieuw opstarten ontdekt de virusscanner meteen een dreiging, na drie keer herstarten kunnen we starten met de test van het pakket zelf. De gebruikers interface is bijna geheel ongewijzigd gebleven, de onderdelen en functies zijn te vinden onder verschillende tabbladen in de virusscanner.

De virusscanner is actief op de achtergrond bezig. Wordt de computer enige tijd niet gebruikt dan begint de scanner vanzelf te controleren op verschillende dreigingen. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om zelf volledige scans te starten en te controleren op specifieke locaties. Als we een externe harddisk aansluiten wordt deze meteen gecontroleerd.

De virusscanner komt met extra interessante functies. De meest opvallende is de exploit beveiliging. Deze functie controleert op veiligheidslekken die hackers gebruiken bij software of pluggins. Denk hierbij aan pluggins van bijvoorbeeld de internet browser. Daarnaast houdt het antivirus pakket verschillende processen op de computer in de gaten. Met deze gedragscontrole is het mogelijk voor de virusscanner om onbekende malware te herkennen.

Daarnaast beschikt G DATA Total Protection over functies zoals een firewall, bestandsvernietiging, back-up en de mogelijkheid om een opstart medium te maken. Het opstart medium kan vervolgens gebruikt worden om de computer totaal te scannen op virussen en overige malware zonder het Windows besturingssysteem op te starten. Malware dat zich diep in het besturingssysteem nestelt kan hiermee makkelijker gevonden en onschadelijk gemaakt worden.

Conclusie

De virusscanner G DATA Total Protection, de meeste uitgebreide variant van G DATA, komt met een aantal leuke functies. De ingebouwde exploit beveiliging is een leuke toevoeging aan het pakket. Het pakket zit netjes in elkaar, het beschikt over een firewall, bestandsvernietiging, back-up en de mogelijkheid om een opstart medium te maken. Verder doet het prima zijn werk. Het is een middenmoter, de virusscanner komt op de achtste plaatst in de internet security test van 2021. In de virusscanner test heeft G DATA zich niet bij de besten geplaatst. Zie ook de G DATA Antivirus en G DATA Internet Security Review

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

  • Windows 10
  • Windows 8
  • Windows 7

Hardware:

  • CPU 1.8GHz of meer
  • Geheugen 2 GB of meer
  • Schijfruimte 2 GB of meer

Hogere systeemeisen worden door ons aangeraden voor minder merkbaar prestatie verlies.