Kortingsactie

Gebruik een goede wachtwoordkluis

Een beetje actieve internet gebruiker heeft als snel enkele tientallen accounts, waar hij/zij mee inlogt. Voor al deze accounts worden verschillende, als het goed is, sterke wachtwoorden gebruikt wat het na een tijd erg lastig maakt, al deze wachtwoorden te onthouden.

Lastpass biedt hiervoor een uitstekende gratis oplossing. De Lastpass wachtwoordkluis beheert al uw accounts en bijbehorende wachtwoorden met een sterk wachtwoord in de kluis. Hiermee kunt u eenvoudig alle verschillende wachtwoorden beheren zonder deze kwijt te raken.

Installatie

De installatie is zeer eenvoudig. Bezoek de website lastpass.com en download de software. Gedurende de installatie vraagt de software voor welk type internet browser u deze wilt installeren; plaats hier een vinkje bij. Lastpass installeert dan automatisch de speciale plug-in die benodigd is voor het type browser die u heeft geselecteerd. De software ondersteunt verschillende browsers zoals onder andere: Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Aan het einde van de installatie dient u een account aan te maken met een hoofdwachtwoord. Maak een zeer sterk wachtwoord aan met minimaal 15 karakters, gebruik onze password generator om te kijken of het wachtwoord voldoet aan de strengste eisen. Zorg ervoor dat u dit ene wachtwoord niet vergeet en nergens noteert!

Importeer bestaande wachtwoorden

De meeste browsers bieden de optie om gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Helaas worden deze wachtwoorden niet versleuteld opgeslagen op uw computer. Iedere gebruiker die toegang heeft tot uw computer account heeft de mogelijkheid deze opgeslagen wachtwoorden uit te lezen.

Lastpass heeft de optie om deze opgeslagen wachtwoorden meteen te importeren, en ze daarna door u te laten verwijderen. Zo staan meteen uw opgeslagen wachtwoorden netjes en veilig “encrypted” opgeslagen en zijn ze alleen nog maar toegankelijk als u inlogt in uw wachtwoordkluis.

Lastpass op mobile devices

Naast de gratis versie van Lastpass, is het mogelijk je account te upgraden naar een premium versie. Deze betaalde versie kost ongeveer € 8,- per jaar en heeft als voordeel dat al uw wachtwoorden ook toegankelijk worden op uw mobiele devices. De software ondersteunt de meeste besturingssystemen zoals iOS(iPhone/iPad) Android, BlackBarry en Windows Phone. Dit werkt eveneens zeer eenvoudig.

Download de Lastpass app en log in met je e-mail en hoofdwachtwoord. In de speciale browser voor je mobiel beschik je direct over al je accounts en wachtwoorden. Daarnaast help je de organisatie haar product verder te ontwikkelen en komen extra opties, zoals het automatisch invullen van webformulieren en een password generator, tot je beschikking.

Zakelijk gebruik

Lastpass Enterprise is special ontwikkeld voor zakelijk gebruik. De zakelijke versie komt met verschillende extra opties om onder andere het beheer te vereenvoudigen. Grote hoeveelheden medewerkers kunnen eenvoudig beheerd worden. Afhankelijk van het aantal gebruikers is de software voor zakelijk gebruik verkrijgbaar voor 24 dollar.

Review Overview

Gebruikersgemak - 9
Mogelijkheden - 9
Prijs prestatie verhouding - 10

9.3

Goede wachtwoordkluis met veel extra mogelijkheden.

User Rating: 4.02 ( 1 votes)