Kortingsactie

Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden.

Antivirus Passwoord beveiligingGebruik sterke en verschillende wachtwoorden.
E-mail, Facebook, online bankieren, het is niet meer weg te denken. Op al deze websites logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Omdat u dagelijks op verschillende websites inlogt is het erg verstandig om met verschillende wachtwoorden te werken.

De kans wordt namelijk aanzienlijk groter, dat een van de websites waar u zich heeft geregistreerd gehackt wordt. Dit lijkt nog niet zo erg voor u en uw wachtwoord, maar ook uw e-mail adres kan op deze manier gestolen worden. Als u het zelfde wachtwoord voor het inloggen van uw e-mail gebruikt of voor Facebook, worden deze ook gelijk toegankelijk voor de hacker. Als de hacker toegang krijgt tot uw e-mail kan hij hier nog veel meer privé gegevens stelen of meerdere wachtwoorden van andere accounts etc.

Naast de verantwoordelijkheid van de website waar u zich registreert, heeft u zelf ook een grote verantwoording bij het kiezen van een sterk wachtwoord. Wachtwoorden zoals: 123456, qwerty en 123abc zijn totaal nutteloos. Deze wachtwoorden zijn met een zogenaamde “brute force attack” binnen enkele seconden te kraken.

Om een goed en sterk wachtwoord te maken is het belangrijk dat u minimaal 8 karakters gebruikt (meer is beter) en de volgende tekens: hoofdletters, kleine letters, speciale tekens en cijfers. Als u echt een sterk wachtwoord wilt is deze 15 karakters lang plus de eerder genoemde verschillende tekens. Het is erg verstandig om uw wachtwoorden regelmatig te veranderen. Bij voorkeur om de 60/90 dagen.

Wachtwoord lengte + hoofdletters, kleine letters, speciale tekens en cijfers.

  • 0 T/M 6: Zwak wachtwoord
  • 7 T/M 14: Goed
  • 15 plus: Zeer goed

Voorbeeld: 2eD#4rB@8aX!q*n

Klik hier voor onze nieuwe Password Generator

Dit soort wachtwoorden zijn natuurlijk erg moeilijk te onthouden, zeker als je 5 verschillende wachtwoorden hebt. Er zijn Total Security pakketen die over een wachtwoord beheertool beschikken. Zo hoeft u nog maar een hoofdwachtwoord te onthouden en deze tool zorgt ervoor dat de andere wachtwoorden geëncrypt opgeslagen worden en automatisch ingevuld op de betreffende websites. Zo slaat u twee vliegen in een klap want u beschikt over sterke wachtwoorden en deze antivirus software beschermt u en uw computer bij virussen, spam, en alle andere malware.

Password Generator
Password Generator