Kortingsactie

Genie Backup Manager Home

Review Overview

Back-up mogelijkheden
Recovery & Restore
Prijs prestatie verhouding

Top Product

Zeer robuuste en gebruiksvriendelijke back-up software met veel mogelijkheden. Geschikt voor Windows 10

User Rating: 3.64 ( 15 votes)
Genie Backup Manager Home
Genie Backup Manager

Genie Backup Manager Home 9.0

Genie Backup Manager Home krijgt van ons 9.6 / 10 punten. Het is een zeer gebruiksvriendelijke backup software met veel mogelijkheden. Daarnaast is de software in het Nederlands beschikbaar.

Pluspunten:

  • Veel back-up locatie mogelijkheden, Lokaal, LAN, USB, FTP, CD, DVD, Blu-ray
  • Zeer gebruiksvriendelijke back-up software
  • Genie Backup Manager is in de Nederlandse taal beschikbaar
  • Behoord tot de beste backup software – voor consumenten – van dit moment

Minpunten:

  • De home versie beschikt niet over een differentiële back-up

Genie Backup Manager Home 9.0

Genie Backup Manager Home is een back-up oplossing die ontwikkeld wordt door het bedrijf Genie9. Genie9 is sinds 2010 een commerciële back-up ontwikkelaar welke zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van back-up en cloud software oplossingen. Naast “Genie Backup Manager Home” het product wat gericht is op thuisgebruikers, beschikken ze ook over een Pro en Windows Server versie. De pro versie is specials voor desktops en biedt extra functies zoals een betere AES encryptie en differentiële back-up mogelijkheid. Genie Backup Manager Server 9 is specials ontwikkeld voor Windows Server omgevingen.

Genie Backup Manager Home 9.0, is de meest recente versie van de software. Met een zeer eenvoudige en snelle installatie maakt u, binnen no time, een complete back-up van uw computer. Genie Backup Manager Home is speciaal voor de thuisgebruikers en is verkrijgbaar voor € 39,95. Bij aanschaf van meerdere licenties krijgt u een flinke korting.

Back-up mogelijkheden:

Genie Backup Manager heeft behoorlijk veel mogelijkheden voor het maken van een back-up. De software biedt de mogelijkheid voor een volledige en incrementele back-up. Daarnaast kunt u kiezen voor het back-uppen van losse bestanden, mappen en biedt het opties om speciale onderdelen zoals MS Outlook, register en Windows instellingen te back-uppen.

Verder biedt de software meerdere compressie niveaus voor het verkleinen van het back-up bestand. U kunt ervoor kiezen de back-up enkel te beveiligen met een wachtwoord naar keuze of de volledige data te coderen met een 128-bit AES encryptie.

Recovery & Restore:

Het herstellen en terugplaatsen van bestanden gaat vrij eenvoudig. In het hoofdmenu kiest u voor terugzetten, vervolgens selecteert u het back-up bestand en kiest u voor het terugzetten van individuele bestanden of alle bestanden. Vervolgens herstelt u het bestand.

Back-up schema & Rapportages:

Naast de keuze uit een eenmalige en handmatige back-up kunt u kiezen voor het maken van back-ups om de paar minuten/uren, dagelijkse, wekelijkse en maandelijks. Ook beschikt de software over een optie om te backuppen wanneer uw computer niet is aangemeld. Hiervoor dient u dan wel de gebruiksnaam en het bijbehorende wachtwoord op te geven.

De catalogus is niet heel uitgebreid. Hier heeft u de optie om enkele rapportages uit te lezen van de gelopen back-ups.

Systeem eisen:

Hardware:

  • 1 GB RAM of meer
  • 1 GB Vrije harddisk ruimte

Software:

  • Windows 10
  • Windows 8

Talen:

English, Deutsch, Nederlands, Español, Français en Italiano

Conculusie

Met Genie Backup haalt u gebruiksvriendelijke Backup software in huis die zorgt voor de nodige extra beveiliging van uw data. De software is beschikbaar in 6 talen, waaronder Nederlands. Naast een goed antivirus pakket is deze backup software uitermate geschikt om uw data te beschermen!