Kortingsactie

Google biedt hulp bij gehackte websites

Google website securityGoogle biedt hulp bij gehackte websites
Google heeft onlangs een anti-hackerplan gelanceerd. Het komt steeds vaker voor dat website eigenaren het slachtoffer worden van een hacker aanval op hun website. Google biedt eigenaren van gehackte websites hulp en advies om de website weer snel in de lucht te krijgen.

Op de website is een grote hoeveelheid artikelen en video bestanden te vinden om de gehackte websites te herstellen. Deze artikelen zijn onderverdeeld in drie gradaties namelijk: Beginner, Intermediate en Advanced. Bij elk artikel is de gradaties vermeld, het kan dus zijn dat u bij sommige artikelen een specialist moet inschakelen.

Voorkomen:
Voorkomen is beter dan genezen, dat beweert Google als geen ander en daarom zijn er verschillende preventieve security tips toegevoegd. Met deze tips verkleint u de kans dat u (opnieuw) het slaciteroffer wordt van een hacker aanval op uw website.

Extra tips:

Backup Regelmatig:
Maak regelmatig backups van uw website. Dit kan meestal bij uw hosting provider maar ook lokaal op uw computer. Het is vrij eenvoudig om door middel van een FTP cliënt uw website geheel te backupen. Ons advies is om gebruik te maken van beide opties zo heeft u altijd twee backups van uw website.

Houd uw website schoon:
Verwijder oude/niet gebruikte widgets, plugins en applicaties. Hoe meer er van deze tools op uw website geïnstalleerd zijn, hoe (groter) risico u loopt. Daarom dienen oude en niet gebruikte widgets, plugins, en applicaties geheel van uw website te worden verwijderd.

Beveiliging updates:
Installeer altijd de laatste beveiligings updates van uw CMS systeem, widgets, plugins en applicaties. Al deze tools komen regelmatig met updates op de markt om beveiligingslekken te dichten. Doet u dit niet dan loopt uw website het risico eenvoudig te worden gehackt.

Apparaten / Software:
Houd alle apparaten waarmee u inlogt op uw website beveiligd en up to date. Gebruik goede antivirus software op uw computer/tablet en houd programma’s zoals Internet Explorer, FTP Cliënt, Antivirus, JAVA, Adobe en natuurlijk uw besturingssysteem (iOS, Windows 7, Windows 8) up to date.

Gebruikersnaam:
Ons advies is om geen standaard gebruikersnamen zoals: Administrator, Admin, Root of beheerder te gebruiken. Maakt u wel gebruik van een standaard gebruikersnaam, dan geeft u in principe al 50% van uw inloggegevens vrij.

Wachtwoord:
Gebruik sterke wachtwoorden. Ons advies is wachtwoorden te gebruiken met minimaal 15 karakters voor websites. Verwerk in deze wachtwoorden: Symbolen, Cijfers, Hoofdletters en Kleine letters. Heeft u meerdere websites, gebruik dan meerdere wachtwoorden. Voorkom dat wachtwoorden overeenkomsten met andere websites hebben. Gebruik totaal verschillende wachtwoorden. Onze Password Generator helpt u met het maken van sterke wachtwoorden.

Controlepaneel / MySQL / phpMyAdmin
Maakt u gebruik van MySQL of phpMyAdmin, gebruik dan niet de standaard gebruikersnaam “root” én gebruik een ander sterk wachtwoord dan die van uw website. Installeer altijd de laatste updates.

Gebruik ook voor uw controlepaneel zoals C-Panel of Direct Admin andere wachtwoorden.