Kortingsactie

Handige tips voor bestandsversleuteling

BestandsversleutelingHet is zeer aan te raden als u belangrijke of zelfs persoonsgegevens op uw computer of laptop heeft staan, dat u deze versleutelt bewaart. Voor een laptop is het eigenlijk een vereiste! Een laptop die veel onderweg is, is eenvoudiger te stelen dan een vaste desktop pc. Als er op uw laptop persoonsgegevens staan kan dit grote gevolgen hebben.

Voor het versleutelen van gevoelige data is tal van mogelijkheden. Zo kunt u met verschillende encryptie software pakketten losse bestanden versleutelen of zelfs een gehele harddisk. Hieronder bespreken we een zeer eenvoudige en effectieve manier om verschillende bestanden en mappen eenvoudig te versleutelen met een sterk wachtwoord.

De meest eenvoudige manier om belangrijke bestanden te versleutelen is in een .zip of .rar bestand (Winzip, Winrar of 7-zip). Winrar ondersteunt standaard in de software een sterke 256-bits AES-versleuteling. Winzip doet dit sinds kort ook in de meest recente versie. Het simpel zippen of rarren van deze bestanden maakt een zeer sterke versleuteling mogelijk, die afhankelijk van een sterk wachtwoord, niet meer te kraken is.

Tip

Maakt u gebruik van de cloud? Zet uw documenten, foto’s en video’s in een versleutelde .rar file en u weet zeker dat uw bestanden niet op straat komen te liggen.

Ook vertrouwelijke informatie die u per e-mail verstuurt kunt u eenvoudig versleutelen op deze manier.

BestCrypt

Bent u opzoek naar meer dan een bestandsversleuteling, dan is BestCrypt misschien een goede optie. Het Finse bedrijf Jetico, houdt zich al jaren bezig op het gebied van encryptie en beschikt over een Windows en Mac OS versie. De software van BestCrypt vraagt weinig van uw systeem en is in verschillende talen leverbaar waaronder Nederlands. Helaas is deze software niet goedkoop en pas verkrijgbaar vanaf € 59,95