Kortingsactie

Het computer register opschonen.

Registry cleanerHet computer register opschonen

Het is belangrijk dat het register regelmatig opgeschoond wordt, dit zal de snelheid en levensduur van de computer ten goede komen. Het register is een zeer gevoelig onderdeel, het is daarom belangrijk dat deze met goede en betrouwbare software opgeschoond wordt.

Wat is het register?

Het register is een grote, zeer belangrijke en gevoelige database die gegevens bevat over geïnstalleerde software op de computer. Drivers/stuurprogramma’s maar ook gegevens en instellingen van gebruikers profielen en gebruikersaccounts. Het register is een grote database die voortdurend wordt aangesproken en gewijzigd.

Als u nieuwe software installeert of oude software verwijderd wordt dit aangepast in het register. Ook als u bestanden verplaatst op de computer of op het bureaublad een achtergrond aanpast wordt dit in het register gewijzigd.

Waarom het register opschonen?

Zoals hierboven aangegeven wordt het register voortdurend gewijzigd. Elke wijziging in software wordt meegenomen in het register. Na verloop van tijd raakt het register vervuild, dit komt ook door software vernieuwingen en updates etc. Door deze wijzigingen wordt het register gevuld met fouten en verkeerde/lege verwijzingen ook kan het register hier door corrupt raken. Een beschadigd register kan ervoor zorgen dat de computer instabiel wordt, programma’s niet meer werken of dat de computer niet meer opstart.

Daarom is het belangrijk dat het register regelmatig opgeschoond wordt en fouten hersteld worden. Wij raden u aan minimaal één keer per maand het register op te schonen. Het is verstandig altijd eerst een back-up te maken.

Ons advies!

Wij adviseren de registry cleaner van SuperEasy. Omdat het register een gevoelige database is, is het belangrijk dat deze regelmatig opgeschoond wordt met betrouwbare software. Deze registry cleaner beschikt over extra functies zoals: Het maken van register back-ups, automatisch scannen en het register defragmenteren. Dit laatste zal de opstartsnelheid van de computer en de programma’s aanzienlijk verbeteren. De registry cleaner is met een trial versie gratis te proberen.

Registry cleaner SuperEasy