Kortingsactie

ICT Beveiliging MKB schiet vaak te kort

MKB Security SoftwareICT Beveiliging MKB schiet vaak te kort.

De IT beveiliging in het midden- en kleinbedrijf schiet vaak te kort en is slecht beveiligd tegen de toenemende cybercriminaliteit. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Het zou voornamelijk gaan over gerichte aanvallen van buiten af, phishing, spammers, botnet beheerders, het stelen/onthullen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens en het vernietigen van data door virussen. In 2012 had 67 procent van het midden- en kleinbedrijf hier last van. Dit was in 2010 nog 51 procent en in 2009 nog maar 30 procent. Bij zes procent hiervan ging het om vertrouwelijk informatie dat gestolen was door een inbraak op het ICT netwerk of door phishing aanvallen.

Het midden- en kleinbedrijf is een aantrekkelijk doelwit voor botnet beheerders en spammers. Dit komt omdat veel van deze bedrijven over krachtige machines beschikken, en niet voldoende beveiliging hebben om zich te beschermen tegen aanvallen van buiten af. Daarnaast maken dit soort bedrijven veel gebruik van “alles-in-een” oplossingen met als nadeel dat deze machines gevoeliger worden voor reeds genoemde aanvallen. Na een aanval, kost het bedrijven gemiddeld een week om alles wederom te herstellen.

Veel voorkomende gevolgen bij het niet goed beveiligen tegen cybercriminaliteit:

  • Financiële schade;
  • Materiële schade;
  • Imagoschade;
  • Identiteitsdiefstal;
  • Diefstal van data.

Bedrijven die gebruik maken van internet of e-mail lopen al gevaar. Het gebruik van draadloze netwerken zorgt ervoor dat hackers het steeds makkelijker krijgen. Gelukkig zijn de afgelopen jaren de antivirus software, hardware matige firewalls en spamfilters enorm verbeterd. De nieuwe manier van virusdetectie, verbeterde gebruikersinterfaces en efficiëntere administratiemogelijkheden maken het een stuk eenvoudiger om uw systemen te beveiligen.