Kortingsactie

Intego Mac Internet Security X9

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 39,99

Intego Mac Internet Security X9 review uitstekende aanvullende beveiliging voor Mac. Beste virusscanner macOS 2023

User Rating: 4.38 ( 13 votes)
intego mac internet security x9
Kopen button

Intego Mac Internet Security X9

Met Intego Mac Internet Security X9 is uw Apple computer nog beter beveiligd. Het pakket presteert goed, maar heeft vergeleken met Windows beveiliging weinig extra’s. U leest over het nut van internet security voor Apple computers en waarom Mac Internet Security X9 een goede koop is. De Mac virusscanner test 2023 vind u hier.

In het kort

 • Uitstekende beveiliging tegen malware
 • Weinig impact op prestaties
 • Overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
 • Uitstekende extra’s als NetBarrier, web scanner ontbreekt
 • Redelijke prijs-prestatieverhouding

Het nut van internet security voor Apple Mac

In theorie zijn Mac’s net zo kwetsbaar zijn als Windows pc’s. Toch zijn pc’s vaker doelwit van hackers en cybercriminelen. Enerzijds omdat het marktaandeel van Windows op de internetmarkt groter is. Anderzijds omdat Apple’s besturingssysteem OS X lastiger te hacken is. Deze is namelijk gebouwd op de moeilijk te doordringen Unix architectuur.

Goed nieuws dus voor de Mac fans. Toch neemt met de groeiende populariteit van Apple producten ook de vraag naar betere beveiliging toe. Hoewel Apple Mac computers standaard goed beschermt tegen ongewenste indringers, bestaan er nog steeds risico’s. Diegenen die voor hun (vaak dure) Mac op zoek zijn naar extra beveiliging, doen met Intego Mac Internet Security X9 een prima aankoop.

Drie in een

Intego Mac Internet Security X9 bundelt feitelijk drie applicaties in een programma: NetBarrier, NetUpdate en VirusBarrier, elk met een eigen makkelijk te bedienen interface.

 • NetBarrier functioneert als firewall en houdt nauw toezicht op het inkomende en uitgaande internetverkeer. Selecteer een van de vooraf ingestelde profielen of maak een eigen profiel op basis van persoonlijke voorkeuren. Hiermee bepaalt u welke applicaties toegang krijgen tot het internet.
 • VirusBarrier scant op schadelijke virussen en malware. De interface werkt op dezelfde manier als de firewall: u kiest een van de ingebouwde profielen minimum, standaard en maximum en de software neemt het stokje vanaf hier over. Een fijne extra toevoeging is de mogelijkheid om scans in te plannen, iets wat de andere Mac security pakketten niet bieden.
 • NetUpdate beheert de lijst met definities van schadelijke virussen. Deze wordt geregeld bijgewerkt om ook tegen nieuwe en geavanceerde malware bestand te zijn.

Redelijke prijs-prestatieverhouding

Intego Mac Internet Security X9 presteert uitstekend als het gaat om detecteren en blokkeren van veelvoorkomende en geavanceerde malware. Voor wie bekend is met de vaak meer uitgebreide Windows security pakketten, voelt deze Mac beveiliging wellicht wat karig aan. Handige features die het gevoel van veiligheid vergroten, zoals ouderlijk toezicht en web scanner in browser, ontbreken.

Samengevat

Pluspunten

 • Goed in detecteren en blokkeren van malware
 • Eenvoudig in gebruik
 • Uitstekende firewall (als enige Mac beveiliger)
 • Nauwelijks effect op systeemprestaties

Minpunten

 • Relatief duur in aanschaf
 • Web scanner browser ontbreekt

Met de goede virusscanner, anti-malware, de uitstekende firewall en het bedieningsgemak vinden we Intego Mac Internet Security X9 prima extra beveiliging voor de Mac.