Kortingsactie
IPVanish Beste VPN Provider 2017

IPVanish VPN 2021

IPVanish Review: rappe, gebruikersvriendelijke VPN

De VPN dienst IPVanish beveiligt uw internetverkeer en komt met een aantal extra features. Het pakket presteert prima, de gemiddelde downloadsnelheid ligt hoog. Daar hangt wel een prijskaartje aan.

Samengevat

Pluspunten

  • Gebruikersvriendelijke interface
  • Download booster
  • Automatische IP-adres cycling
  • Op elk platform te gebruiken
  • BitTorrent toegestaan
  • Kill Switch

Minpunten

  • Prijzig
  • Uiterlijk bedieningspaneel spreekt niet iedereen aan

Wat is een VPN? Waarom heeft u deze nodig?

Gaat u online, dan bent u potentieel doelwit voor cybercrime. Extra kwetsbaar bent u als u vaak verbonden bent via openbare wifinetwerken.

IPVanish VPN beveiligt uw onlineactiviteiten en verdoezelt uw identiteit. De service legt een beveiligde verbinding aan tussen uw apparaat en een van de honderden VPN-servers wereldwijd. Eenmaal geactiveerd, verloopt al uw internetverkeer via deze tunnel voordat het in aanraking komt met het web. U maakt het hackers, overheden en adverteerders aanzienlijk moeilijker om uw internetgedrag te bespioneren en uw IP-adres te achterhalen.

2021

Gebruikersvriendelijke interface met uitgebreide features

Hoewel het niet de mooiste applicatie heeft, werkt het bedieningspaneel prettig en gemakkelijk. Met labels aan de zijkant krijgt u snel toegang tot de lijst met servers. Zoeken in deze lijst is eenvoudig: U kunt sorteren op ping tijd, land, snelste server, servers specifiek voor gaming of video streaming.

Uitgebreide features en handmatige instellingen zijn netjes weggewerkt, maar makkelijk te bereiken wanneer u daar behoefte aan heeft. U past bijvoorbeeld zelf het VPN-protocol aan (OpenVPN, TPC/UDP, L2TP, of PPTP). Ook kunt u op vaste tijden uw IP-adres automatisch laten veranderen. P2P en BitTorrent zijn toegestaan. Verder beschikt de software over een Kill Switch functie. Hiermee stopt de internettoegang van bepaalde applicaties meteen zodra de serververbinding wegvalt.

IPVanish biedt nog tal van extra configuratiemogelijkheden, maar de VPN-dienst werkt eigenlijk al prima met de fabrieksinstellingen.

Hoge snelheden

Het versleutelen en terugvertalen van data kost tijd. Ook maakt het uit of u een server bij u in uw buurt gebruikt of aan de andere kant van de wereld. Een VPN-dienst gaat hierdoor meestal ten koste van de snelheid.

Met IPVanish ondervindt u hier nauwelijks last van. De ping tijd ligt laag. Vertragingen worden gerekend in milliseconden.

Met name in de up- en downloadtests scoort IPVanish erg goed. Het uploaden van bestanden verliep gemiddeld 35% trager. De downloadbooster zorgde voor 10% snellere downloads.

IPVanish Review 2021

Snelheid - 10
Aantal Servers & Landen - 9
Gebruikersgemak - 9
Stabiliteit en betrouwbaarheid - 9
Support - 9
Prijs prestatie verhouding - 8
Protocollen - 10
User Rating: 5 ( 1 votes)

Conclusie

IPVanish is niet de goedkoopste, maar behoort wel tot de beste VPN diensten verkrijgbaar met flink wat handige features. De software is gebruiksvriendelijk en de snelheid is prima.