Kortingsactie

K7 Internet Security

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2016

User Rating: 0.7 ( 1 votes)

K7 Internet Security 2016

 

K7 Internet Security Review: ambitieuze antivirus

K7 Internet Security is een veelbelovend antivirus pakket dat nog niet heel bekend is op de Nederlandse markt. Het pakket heet tal van interessante extra’s. Jammer genoeg is de bundel momenteel niet verkrijgbaar in het Nederlands. Wat zijn de mogelijkheden?

In het kort

 • Werkt snel en effectief
 • Bevat veel extra features
 • Slimme technologie voorspelt malware aanval
 • Verwijdert sporen van schadelijke infecties
 • Gebruikt veel systeemgeheugen tijdens internetten
 • Niet Nederlandstalig
 • Compatibel met Windows 10

Snel, effectief; niet geheel geruisloos

K7 Internet Security werkt snel effectief. Dat komt mede door het zogenaamde Cerebro Scanning technologie. De module detecteert real-time bedreigingen. Ook voorspellen de algoritmen aanvallen van nog onbekende malware door het gedrag te monitoren. Op deze manier scant en isoleert Internet Security razendsnel mogelijke dreigingen voordat ze kunnen worden gedownload.

Jammer genoeg gebruikt de antivirusbundel (onnodig) veel werkgeheugen tijdens het internetten. Dit kan een probleem vormen wanneer u een wat oudere computer heeft. Computers van deze tijd ondervinden hiervan nauwelijks last.

Op het moment van schrijven zijn de producten van K7 Computing alleen verkrijgbaar in het Engels.

Extra functies en ouderlijk toezicht

Naast basistaken bevat het pakket een aantal interessante extraatjes. De intelligente firewall houdt streng toezicht op al het in en uitgaande dataverkeer. Het spamfilter beveiligt uw inbox tegen spam- en phishing e-mails. Maakt u gebruik van USB-stick dan scant K7 Internet Security de inhoud zodra deze wordt ingeplugd, nog voor gegevensoverdracht.

Ouderlijk toezicht geeft ouders de mogelijkheid om internetactiviteiten van hun kinderen in de gaten te houden. Het controleert game content, films en sociale media en beperkt desgewenst de toegang. Ook beheert en beperkt u met ouderlijk toezicht het downloaden van bestanden en overdracht van gevoelige gegevens.

Schadelijke sporen wissen en veilig internetbankieren

De clean up tools van K7 Internet Security verwijderen automatisch de schadelijke sporen van gevonden infecties. Dit voorkomt een eventuele tweede infectie van getraceerde malware. De malware verliest namelijk de mogelijkheid om tot toegang te krijgen tot uw computer.

Tijdens het internetbankieren zijn uw wachtwoorden en gebruikersnamen extra beveiligd. Staat u op het punt gevoelige gegevens in te vullen, dan opent de zogenaamde Identity Shield in een apart scherm het virtuele toetsenbord. De software voorkomt dat spyware uw persoonlijke informatie kan bemachtigen.

Samengevat

Pluspunten

 • Snel en effectief
 • Talloze extra features, zoals ouderlijk toezicht
 • Schadelijke sporen worden verwijderd

Minpunten

 • Werkt niet geheel geruisloos op oudere systemen
 • Engelstalig
 • Support is onvoldoende

De mogelijkheden van K7 Internet Security lijken eindeloos. Kunt u overweg met de Engelse taal, dan schaft u een zeer interessant antivirus pakket aan. Als K7 antivirus wilt groeien op de Nederlandse markt zal het beter zijn best moeten doen. Een Nederlandse website met betere support is een minimale vereiste.