Kortingsactie

Kaspersky Internet Security 2021

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 49,95

Internet Security software met veel mogelijkheden geschikt voor Windows.

User Rating: 3.02 ( 51 votes)

Kaspersky Internet Security 2021

Bezoek Website Button

Kaspersky Internet Security 2021

Het nieuwe Kaspersky Internet Security 2021 scoort hoog op het gebied van antivirus-beveiliging. Jammer genoeg werkt de virusscanner niet geheel geruisloos. De software is boven gemiddeld geprijsd. Hier volgt de review.

In het kort:

 • Uitstekende prestaties
 • Matige systeembelasting
 • Ouderlijk toezicht niet op afstand aan te sturen
 • Duurder dan gemiddeld
 • Veel handige extra features
 • Compatibel met Windows 10

Werkt uitstekend, niet geheel stil

De essentiële taken voert het pakket net zo goed uit als de kleinere krachtpatser uit de familie: Kaspersky Antivirus 2021. Een korte samenvatting: bijna perfecte test scores in het opsporen van malware, schadelijke URL’s en phishing websites. Het menu is een klein beetje aangepast, de bediening vereenvoudigd.

Het spamfilter scant berichten en bepaalt wat schadelijk is of niet. Het filter is geïntegreerd in Outlook waardoor spamberichten automatisch worden gearchiveerd in de eigen map. Het filter werd goed, maar staat standaard uitgeschakeld. Dat is begrijpelijk, want de meeste emailproviders werken met een eigen spamfilter.

Jammer genoeg draait de virusscanner niet stilletjes op de achtergrond. Ook zult u met het instellen van het pakket gevraagd worden enkele aanpassingen te doen. Dat gaat uiteindelijk ten koste van de verder prettige gebruikerservaring.

Verbeterde firewall

Voor versie 2021 ontwikkelde Kaspersky de eigen firewall verder en dat levert prima prestaties op. De firewallbescherming start eerder op in het boot-proces, waarmee uitschakeling door malware wordt voorkomen.

De tijd waarin u continu werd gebombardeerd met pop-ups over mogelijke bedreigingen ligt in het verleden. Kaspersky Internet Security 2021 ontzorgt u nog verder. Met de standaard ingestelde trust levels hoeft u niet zelf meer te beslissen welke internettoegang is toegestaan voor welk programma.

Ouderlijk toezicht effectief en meer uitgebreid

Een paar extra functies binnen het onderdeel ouderlijk toezicht: in te stellen pauzes, standaard 15 minuten elk uur. U blokkeert eenvoudig het gebruik van bepaalde programma’s. Op sociale netwerken zoals Facebook schermt u ongewenste contacten af of perkt ze in. U voorkomt dat uw kind gevoelige info, zoals adresgegevens en telefoonnummers op internet uitwisselt.

Jammer genoeg werkt de functie ouderlijk toezicht niet op afstand, zoals bij andere pakketten. Ook ontbreekt de mogelijkheid om 1 tijdslimiet in te stellen voor alle apparaten tegelijk.

Handige extra functies

Safe Money opent desgewenst financiële transacties in een apart beschermd venster met duidelijke groene omranding voor extra beveiliging.

Met My Kaspersky stuur je bepaalde taken op afstand aan, zoals het uitvoeren van een snelle of volledige scan, het updaten van de software en het in- of uitschakelen van bepaalde componenten.

Samengevat

Pluspunten

 • Uitstekende testresultaten antivirus spamfilter en antiphishing
 • Ouderlijk toezicht doeltreffend en uitgebreid
 • Extra functies nuttig

Minpunten

 • Standaard niet geruisloos
 • Ouderlijk toezicht minder uitgebreid dan bij concurrenten

Kaspersky Internet Security 2021 is een prima keuze. De bundel voert de belangrijkste antivirustaken uitstekend uit. Er zijn echter goedkopere alternatieven en de virusscanner maakt meer gebruik van de systeembronnen.

Internet security pakketten houden erg veel in de gaten. Dit doen ze om u zo goed mogelijk te beschermen. Dit kan echter ook nadelen geven. Het viel ons gedurende de test op, dat bij het downloaden van grote bestanden de software het erg moeilijk kreeg. De CPU belasting sprong zelfs tot 100% waardoor de computer zelf nauwelijks meer te gebruiken was. Dit is evenwel eenvoudig aan te passen bij de instellingen van Kaspersky.

Systeemeisen

Besturingssysteem:

 • Windows 10
 • Windows 8
 • Windows 7

Hardware:

 • CPU 1.6GHz of meer
 • Geheugen 1GB of meer
 • Schijfruimte 480MB of meer

Virusscanner Specificaties

Type Computer Beveiligingssoftware
Fabrikant Kaspersky
Vanaf prijs € 49,95
Licentievorm
Tot 1, 1jaar € 49,95
Tot 3, 1jaar € 74,95
Tot 1, 2 jaar € 93,95
Tot 3, 2 jaar € 129,95
Functies
Nederlandstalig Ja
Firewall Ja
Spamfilter Ja
Ouderlijk toezicht Ja
Laptopmodus Ja
Anti Spyware Ja
Anti Phishing Ja
Besturingssystemen Windows
Wachtwoordkluis Nee
Versie 2021

Extra Informatie Kaspersky Internet Security 2021

Kaspersky Internet Security is een internet security pakket welke ontwikkeld wordt door het bedrijf Kaspersky. Kaspersky houdt zich sinds 1997 bezig met het ontwikkelen van beveiliging software zoals antivirus. De software wordt door meer dan 300 miljoen apparaten gebruikt. Wereldwijd!

Kaspersky Internet Security beschikt over alle basisfuncties van een antivirus pakket, met onder andere extra functies zoals: Two-Way Firewall, anti spam, ouderlijk toezicht en opties voor veilig internet bankieren. De software is verkrijgbaar voor € 49,95 en is tijdelijk afgeprijsd naar € 39,95.

Bent u opzoek naar meer dan een antivirus of internet security pakket? “Kaspersky Total Security Multi-Device 2021” is de meest uitgebreide totaal security oplossing die Kaspersky te bieden heeft. De software is verkrijgbaar voor € 63,95.