Kortingsactie

MAC aanvallen in 2012 fors gestegen.

Mac virusscanner kopenMAC aanvallen in 2012 fors gestegen.
De hoeveelheid malware aanvallen dat gericht is op gebruikers van het besturingssysteem Mac OS X, is het afgelopen jaar fors gestegen melde beveiligingsanalist Seth Hardy van de organisatie Canadese Citizen Labs. Het zou voornamelijk gaan om gerichte aanvallen tegen de organisaties voor mensenrechten en non-gouvernemental organisaties.

 


De aanval

Tijdens de SecTor security conferentie presenteerde Hardy zijn conclusies. De gerichte aanvallen tegen de Mac gebruikers bestaan uit op maat gemaakte spear phishingmail, samengevoegd met schadelijke bijlages of url’s.

Door een exploit wordt de malware op het besturingssysteem geïnstalleerd. Citizen Labs volgt op dit moment vier verschillende “Mac malware families” Waar geregeld nieuwe Mac malware varianten verschijnen.

Mensen en bedrijven moeten wakker worden, stelt Hardy. Als het doelwit interessant genoeg is, en ze gebruiken een Mac, dan zijn er genoeg tools om het doelwit te hacken. Mac gebruikers hebben lang gedacht dat ze veilig waren. “Maar dat is nooit zo geweest”  Virusscanner Mac