Kortingsactie

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 1

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 1. Het meest recente macOS besturingssysteem (macOS Sierra) is vrij veilig vanuit zichzelf. Dit komt voornamelijk omdat u als gebruiker minder rechten heeft in het besturingssysteem zelf. Ook gebruikersaccounts, met administrator rechten, hebben minder rechten/mogelijkheden in het besturingssysteem dan bij een reguliere computer. Dit maakt het besturingssysteem iets veiliger vanuit zichzelf, echter maakt dit het besturingssysteem niet immuun tegen virussen en overige malware!

Hieronder bespreken we enkele tips en stappen die u kunt ondernemen om uw Mac zo veilig als mogelijk te houden.

Beveiligingsupdates

Hackers zitten niet stil, ze vinden steeds nieuwe manieren om uw computer binnen te dringen. Daarom is het noodzakelijk om al uw software up-to-date te houden. De eerste handeling is het up-to-date houden van het macOS. Sierra is de meest recente versie, ook wel aangeduid als macOS 10.12. Indien uw Mac al iets is verouderd kan het zijn dat u deze versie niet kunt installeren/draaien.

Sierra kunt u downloaden in de App Store, hier vindt u de informatie of uw Mac geschikt is voor het nieuwe besturingssysteem.

Daarnaast is het altijd zaak, tussentijdse beveiliging updates te installeren. Deze updates worden aangeduid met een extra nummer, bijvoorbeeld macOS 10.12.2 of macOS 10.12.5. Om te controleren of uw Mac up-to-date is, klikt u links boven op het Apple Logo, kies vervolgens: Over deze Mac. Hier vindt u de huidige versie. Klik op de knop Software-Updates. De App Store wordt geopend met een overzicht van de updates die beschikbaar zijn.

Bij beveiligingsupdates worden nooit instellingen of bestanden zoals: foto’s, video’s en  documenten gewist. Het zijn puur security updates die gevonden bedreigingen repareren. Bij een grote upgrade van bijvoorbeeld versie 10.11 naar 10.12, kunt u ervoor kiezen de harde schijf te wissen. In dit geval wordt het hele besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Maak dus altijd vooraf een back-up van uw bestanden.

Automatische updates instellen

Om zeker te zijn dat uw Mac altijd voorzien wordt van de laatste beveiligingsupdates, adviseren wij u de optie automatische updates in te schakelen. Dit doet u als volgt: Systeemvoorkeuren > App Store > Selecteer Zoek automatisch naar updates. Afhankelijk van uw keuze kunt u de sub-opties aanvinken. Bij de derde sub-optie kunt u kiezen voor het automatisch installeren van beveiligingsupdates.

Virusscanner Mac

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 1
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 2
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 3