Kortingsactie

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 2

In het vorige artikel hebben we besproken hoe u ervoor zorgt dat het besturingssysteem wordt voorzien van de laatste beveiligingsupdates. In dit artikel leest u, hoe u uw Mac virus- en malware vrijhoudt. Daarnaast geven we u tips voor het maken van goede reservekopieën.

Als u ervoor zorgt dat het besturingssysteem altijd up to date is en voorzien is van de laatste beveiligingsupdates, dan bent u goed bezig. Helaas redt u het hier niet alleen mee, net als een normale pc dient u tegenwoordig uw Mac ook te voorzien van een goede virusscanner. Een overzicht met de beste virusscanners vindt u hier. Een goede virusscanner biedt extra bescherming bij het internetten en bezoeken van websites, controleert e-mail berichten op spam en virussen, scant gedownloade bestanden van internet of USB sticks op mogelijke bedreigingen en controleert op kwaadaardige scripts. Sommige virusscanners beschikken over extra functies zoals een 2-way firewall of ouderlijk toezicht.

Back-up belangrijke bestanden. Maak reservekopieën!

Naast het goed beveiligen van uw Mac is het verstandig regelmatig reservekopieën te maken. Dit gaat zeer eenvoudig met de ingebouwde functie “Time Machine”. Sluit de harddisk aan die u wilt gebruiken voor het maken van back-ups. Als deze nog niet in gebruik was, wordt gevraagd of de harddisk gebruikt moet worden voor Time Machine. Wilt u dit handmatig instellen gaat u naar Systeemvoorkeuren > Time Machine > Aan de linkerkant kunt u deze inschakelen. Vervolgens dient u de juiste harddisk te selecteren. Klik op Selecteer schijf > navigeer naar de aangesloten harde schijf.

Vanaf nu maakt Time Machine, als de harddisk aangesloten is, automatische back-ups van uw bestanden. Bij het verliezen/verwijderen van data kunt u eenvoudig navigeren naar de map waar het bestand stond. Selecteer rechts een datum in de geschiedenis en klik op terugzetten.

Time Machine Mac OS X

Let op een Time Machine back-up kan niet teruggeplaatst worden op een Windows computer. Er wordt enkel een kopie gemaakt van uw documenten, foto’s en bestanden. Het biedt geen bescherming bij een complete crash van de hardde schijf.

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 1
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 2
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 3