Kortingsactie

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 3

In de vorige twee artikelen hebben we het gehad over, beveiligingsupdates, virusscanners en back-up mogelijkheden. Nu bespreken we enkele algemene tips en gaan het hebben over de Safari browser.

Een van de grootste risico’s om uw Mac met een virus te infecteren is door middel van het gebruik van internet. Tijdens het browsen kunt u op een besmette website terecht komen, die al dan niet met opzet uw Mac besmet met een virus, trojan of overige malware.

 

Safari browser extra beveiligen

Open de safari browser. Ga vervolgens naar Voorkeuren en klik op beveiliging. Zet het vinkje aan bij “Waarschuw bij bezoeken van frauduleuze website” Deze optie beschermt u tegen phising websites die bekend zijn bij Apple. Als u op een phising website terecht komt, krijgt u een waarschuwing dat u een kwaadwaardige website probeert te openen.

Safari beveiliging Waarschuw bij bezoeken van frauduleuze website

Wilt u meer controle over hoe de Safari browser omgaat met plug-ins zoals adobe Flash player? Klik dan op Beheer website-instellingen, hier kan per pagina ingesteld worden of deze bijvoorbeeld gebruik mag maken van Flash player of QuickTime plug-in.

Wilt u niet dat uw internet geschiedenis anoniem wordt doorgestuurd naar reclame bureaus? Open Safari > Voorkeuren > Privacy > Selecteer hier de optie “Vraag websites me niet te volgen” aan.

Formulieren

Het is mogelijk om in Safari formulieren automatisch op te slaan. Het kan erg handig zijn als bepaalde gegevens al voor u ingevuld worden. Echter raden wij het ten zeerste af om wachtwoorden en/of creditcards gegevens automatisch op te slaan in uw internet browser. Deze gegevens zijn eenvoudig uit te lezen door kwaadwillende hackers.

Inlogwachtwoord

Het is zeer verstandig om uw Mac te beveiligen met een wachtwoord. Dit doet u op de volgende locatie: Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen, Selecteer hier vervolgens uw gebruikersnaam. Aan de rechterkant kunt u een wachtwoord instellen.

Sluimerstand of schermbeveiliging

Zorg ervoor dat uw Mac ook vraagt om een wachtwoord als deze uit sluimerstand of schermbeveiliging komt. Dit kunt u eenvoudig op de volgende locatie instellen: Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > tabblad Algemeen > plaats een vinkje voor de vraag en selecteer onmiddellijk.

Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 1
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 2
Hoe veilig is uw Mac? TopReviews geeft enkele tips. Deel 3