Kortingsactie

McAfee Antivirus 2016

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2016

De virusscanner van McAfee krijgt van ons een ruime voldoende. Er zijn betere alternatieven beschikbaar.

User Rating: Be the first one !

 

McAfee Antivirus 2016

 

McAfee Antivirus Review: basic antivirus voor 1 Windows pc

McAfee Antivirus beschermt uw Windows pc online. De belangrijkste taken voert McAfee prima uit. De eigen Firewall werkt helaas niet al te best. Wat mag je als pc-gebruiker van Antivirus van McAfee verwachten?

Hier vind u het overzicht van de beste virusscanner.

In het kort

 • Beschermt 1 Windows PC voor 1 jaar
 • Goede prestaties in opsporen en neutraliseren schadelijke malware
 • Actieve anti-phishing module
 • Eenvoudige firewall werkt matig/onvoldoende
 • Extra features ontbreken
 • Prijzig

Basistaken prima op orde

De bekende internet security software bedrijven steken elkaar jaarlijks de loef af met de nieuwste snufjes. Deze concurrentiestrijd is niet altijd even gunstig voor de gebruiker. Het gaat namelijk nogal eens ten koste van de belangrijkste taken van een goedwerkende internet security: het blokkeren van virussen, malware, ransomware, spyware, ongewenste programma’s en meer.

McAfee Antivirus presteert qua de basistaken goed. De scores in onafhankelijke tests variëren van goed tot uitstekend. In het detecteren van schadelijke malware meet Antivirus van McAfee zich met de middenmoot.

Indrukwekkende, actieve anti-phishing

Het WebAdvisor onderdeel moet voorkomen dat de gebruiker een bezoekje breng aan een zogenaamde phishing websites. Deze frauduleuze sites proberen bijvoorbeeld uw inloggegevens te stelen. Net als bij de beste anti-phishing software is het van belang om niet enkel te vertrouwen op een zwarte lijst. WebAdvisor controleert actief op tekenen van phishing. De gebruiker krijgt een duidelijke waarschuwing dat de betreffende site mogelijk probeert om uw gegevens te stelen. WebAdvisor markeert zoekresultaten en social media pagina’s met mogelijke gevaarlijke verbindingen. Verder controleert het alle downloads op malware en waarschuwt het u als u online gaan terwijl de real-time antivirus staat uitgeschakeld.

Matige firewall, extra features ontbreken

De nieuwste Windows-versies zijn voorzien van een firewall die effectief werkt in het blokkeren van hack-aanvallen van buitenaf. Sommigein internet security poducenten kozen er daarom voor geen eigen firewall bescherming te bieden. McAfee kiest een andere strategie en neemt firewall bescherming zelfs op bij de meest basic antivirus.

In de automatische stand Smart Access beslist de Traffic Controller van McAfee zelf welke machtigingen bepaalde toepassingen krijgen zonder u lastig te vallen. Dat werkt in de praktijk prettig, maar toch blijkt de functie niet helemaal waterdicht. In veel gevallen presteerde de standaard Windows firewall zelfs beter.

Extra features ontbreken, waardoor Antivirus van McAfee ten opzichte van andere pakketten een matige verhouding prijs – prestatie heeft. Voor dezelfde prijs zijn er meer uitgebreide alternatieven die een stuk beter hun werk doen.

Samengevat

Pluspunten

 • Goede internet security
 • WebAdvisor anti-phishing werkt goed

Minpunten

 • onvoldoende verhouding tussen prijs -prestatie
 • matige firewall bescherming
 • een hoop betere alternatieven

McAfee Antivirus biedt voldoende bescherming voor uw Windows computer. Naast de matig presterende firewall beschikt het pakket niet over extra features. Bij aanschaf krijgt u 1 licentie voor een Windows pc.