Kortingsactie

McAfee LiveSafe 2021

Review Overview

Antivirus protection
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

€ 89,95

McAfee Livesafe is een complete internet security oplossing. De belangrijkste taken voert LiveSafe uitstekend uit.

User Rating: 3.03 ( 9 votes)
McAfee LiveSave 2020
Bezoek Website Button

McAfee LiveSafe Review: complete maar matig afgewerkte antivirus

McAfee Livesafe is een complete internet security oplossing. De belangrijkste taken voert LiveSafe uitstekend uit. De extra features werken jammer genoeg niet allemaal even goed. Wat maakt LiveSafe uniek?

In het kort

 • Beschermt alle Windows, Android, Mac en iOS apparaten
 • Uitstekende antivirus, goede anti-phishing en anti-spam
 • Geavanceerde True Key wachtwoordmanager
 • Matige Firewall
 • Ouderlijk toezicht niet erg uitgebreid
 • Duur
McAfee Total Protection Korting

Beschermt cross platform meerdere apparaten

McAfee LiveSafe onderscheidde zich eerder van de overige McAfee producten door al uw apparatuur met slechts 1 abonnement te beveiligen. Multi-device internet security voor diverse besturingssystemen is vanaf de nieuwste generatie echter niet meer uniek voor LiveSafe. De pakketten van McAfee zijn hierdoor lastiger uit elkaar te houden.

Uitstekende basisprestaties, extra features onder de maat

McAfee scoort in nagenoeg alle relevante antivirus tests uitstekend. Met name de basis virusdetectie taken voert LiveSafe goed uit. Bescherming tegen phishing en spam werkt prima.

Op het aantal extra features valt niks op te merken. Wel vonden we de kwaliteit van de features onder de maat. Voor de prijs die u voor de bundel betaald, mag u meer verwachten. Uit de tests bleek ook dat de McAfee firewall simpelweg niet waterdicht is. De functie van het ouderlijk toezicht is daarnaast ook niet echt uitgebreid. Zo is de bescherming voor Apple apparatuur beperkt en werken sommige iOS features niet zoals ze zouden moeten. Er zijn voor Mac-gebruikers betere alternatieven op de markt.

True Key identiteitsbeheer

Wel zijn we te spreken over de toevoeging van Intel’s True Key. In essentie werkt de functie hetzelfde als elke paswoord manager: al uw online wachtwoorden worden onthouden en tegelijk veilig bewaard. Een prettige feature is het True Key profiel. Hiermee kunt u tot maximaal 5 verschillende vormen van authenticatie instellen, waaronder gezichtsherkenning. Met LiveSafe schaft u 5 True Key licenties aan.

Aansluitend biedt deze internet security van McAfee u de mogelijkheid om uw meest gevoelige informatie online op te slaan en dubbel te beveiligen met zowel stem- als gezichtsherkenning. Een persoonlijke geavanceerde kluis in de cloud klinkt erg futuristisch, maar in de praktijk werkt het prettig. McAfee onderscheid zich hierin nu juist wel van haar concurrenten.

Samengevat

Pluspunten

 • Multi device bescherming
 • Uitstekende prestaties basistaken
 • Goede wachtwoordmanager met futuristische twee-staps authenticatie

Minpunten

 • Prijzig
 • Sommige functies zijn niet uitgebreid

McAfee LiveSafe is de meest uitgebreide antivirus bundel van de familie en levert zeer goede prestaties als het gaat om het kern security taken. De extra toevoegingen zijn handig, maar niet overal netjes afgewerkt. De dubbele beveiliging met stem- en gezichtsherkenning maken het een unieke internet security aankoop. Zie ook de McAfee Total Protection 2021 Review.

Total Protection vs LiveSafe

  McAfee Total Protection VS McAfee LiveSafe McAfee LiveSafe VS McAfee Total Protection
 McAfee Total ProtectionMcAfee LiveSafe
AntivirusXX
AntimalwareXX
FirewallXX
WiFi beschermingXX
WebAdvisorXX
PC Tune UPXX
Social Media BeschermingXX
Anti SPAMXX
Ouderlijk toezichtXX
Wachtwoord manager (True Key)5 Gebruikers5 Gebruikers
Bestand beveiligingX 
Cloud-opslag X
 €29.95€89.95