Kortingsactie

Nieuwe antivirus software installeren Deel 1

AntivirusNieuwe antivirus software installeren Deel 1

Zoals vaker besproken op onze website is het verstandig, bij het aanschaffen van een nieuw antivirus pakket, dat u kiest voor 1 jaar licentie. Bij de meeste antivirus bedrijven heeft u de optie voor het aanschaffen van 2 of 3 jaar licenties. Dit raden wij af! In dit artikel geven wij aan waarom het verstandig is dit per jaar te bekijken.

Het is verstandig altijd te kiezen voor 1 jaar licentie bij het kopen van antivirus software. Als uw virusscanner bijna verlopen is, adviseren wij u terug te komen naar onze website voor het vergelijken van de beste antivirus software van dat moment. Deze test wordt meermaals per jaar bijgesteld. Zo weet u als gebruiker dat u ieder jaar over de best beoordeelde virusscanner beschikt.

Waarom per jaar

Ieder jaar komen de verschillende antivirus bedrijven met een nieuwe versie uit. Vaak worden deze versies met het jaartal onderscheiden bijv. 2014.

Het voordeel van deze nieuwe versie is dat deze totaal opnieuw geprogrammeerd en geoptimaliseerd zijn. Het rendement hiervan is dat nieuwe pakketten vaak beter geschreven zijn en dus minder systeem belasting vragen. Daarnaast komen de nieuwe versies ieder jaar uit met extra opties, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

Antiphishing bescherming:

Het beter en sneller herkennen van vervalste (bank)websites, websites met als doel uw bankgegevens te stelen en vervolgens met uw spaargeld ervandoor te gaan. Deze vervalste websites zijn tegenwoordig zo goed gemaakt dat ze voor het menselijke oog bijna niet meer zichtbaar zijn. Antiphishing bescherming biedt hierbij uitkomst en blokkeert meteen de vervalste website.

Betere energiezuinigheid:

Dit is een optie die alleen bij nieuwe versies uitkomt, dit is iets wat niet met een update/upgrade uit te voeren is. Dus gebruikt u de allerlaatste versie antivirus software op een laptop, dan kan dit de belasting op uw laptop accu verminderen.

Snelle opstart-, afsluit- en reactietijden:

Door het opnieuw ontwikkelen van de allerlaatste versie antivirus software, is het mogelijk de software zo te optimaliseren dat het minder systeem belasting vraagt. Snellere reactietijden bij het openen van programma’s als word of uw e-mail.

Dit zijn enkele simpele voordelen van nieuwe versies software. Zo kan uw laptop die 1 jaar ouder is geworden zelfs sneller worden na het installeren van een nieuwe versie. Een bijkomend voordeel is dat, als u niet tevreden bent over de huidige versie, u hier niet meteen twee of drie jaar aan “vastzit”.

Nieuwe antivirus software installeren Deel 1
Nieuwe antivirus software installeren Deel 2