Kortingsactie

Nieuwe antivirus software installeren Deel 2

AntivirusNieuwe antivirus software installeren Deel 2

In het vorige artikel hebben we u verteld dat het verstandig is altijd per jaar een licentie te kopen. In dit artikel bespreken we de stappen voor het goed installeren van antivirus software.

Het is belangrijk bij het installeren van nieuwe antivirus software dat u dit in de juiste volgorde doet. Dit kan u een hoop ellende besparen. Ook voor de stabiliteit van de software speelt dit een grote rol.

Voordat u de nieuwe antivirus software installeert, dient u de bestaande versie compleet te verwijderen. Het is belangrijk dat u al beschikt over de nieuwe antivirus software als u de bestaande verwijderd. Als u eerst de software verwijderd en dan nog op zoek moet naar een nieuwe variant, kan dit grote problemen veroorzaken. Ga dus niet op internet als de antivirus software niet geïnstalleerd is!

Stap 1: (Voorbereiding)

Als u de juiste antivirus software heeft gevonden, download u deze en slaat u deze op uw pc op. (Installeer deze nog niet!) Mocht u beschikken over een antivirus cd/dvd hou deze dan bij de hand.

Stap 2: (Download/installeer CCleaner)

Download CCleaner en installeer deze op uw computer (Dit is niet noodzakelijk maar wel verstandig als u een ander merk antivirus software op uw computer installeert). Blijft u bij dezelfde antivirus software leverancier is deze stap niet nodig maar raden wij dit wel aan. CCleaner is een gratis tool die u helpt uw pc en computer schoon te houden. Tijdens de installatie raden wij u aan de “TOOLBAR” niet te installeren. (Vink deze gedurende de installatie uit).

Stap 3: (Verwijderen)

Het verwijderen van de bestaande antivirus software is mogelijk op de volgende locatie (Windows7). Start, Configuratiescherm, Programma’s en onderdelen. Voor Windows 8 gaat u met uw muis rechts uit beeld en klikt u op setting/instellingen en vervolgens op Configuratiescherm.

In “Programma’s en onderdelen” zoekt u naar de bestaande antivirus software en klikt u met de rechter muis verwijderen.

Stap4: (PC Opschonen en register nalopen)

Nadat de software is verwijderd opent u CCleaner (standaard instellingen staan goed). Met deze software kunt u uw pc opschonen en het register nalopen. Dit laatste is voor de installatie het meest belangrijke.

CCleaner antivirus software installeren

Links in CCleaner klikt u op “Register” vervolgens op “Scan naar Probleem” daarna klikt u op “Ja” bij het maken van de back-up; sla de back-up op. Na het opslaan van de back-up klikt u op “Herstel alle geselecteerde fouten”.

Sluit het programma af, start de computer op nieuw op en installeer de nieuwe antivirus software.

Het is verstandig bovenstaande stappen uit te voeren bij het (opnieuw) installeren van antivirus software. Bij het verwijderen van de software blijven altijd resten en fouten achter in het register. Deze fouten kunnen problemen geven bij het installeren en de stabiliteit van de nieuwe virusscanner.

Nieuwe antivirus software installeren Deel 1
Nieuwe antivirus software installeren Deel 2