Kortingsactie

Nieuwe Mac OS X sms-malware ontdekt!

antimalware 2013Nieuwe Mac OS X sms-malware ontdekt!

De bekende SMSSend Trojon horse die al bekend is bij Windows gebruikers richt zicht tegenwoordig ook op Mac OS X gebruikers. De nieuwe trojon horse probeert gebruikers op te lichten tijdens de installatie van de software. De malware wordt op verschillende website aangeboden en doet zich voor als het installatie programma van VKMusic 4. VKMusic is een applicatie om online muziek te luisteren.

Tijdens de installatie van de software, wordt aan het slachtoffer gevraagd of deze de activeringscode wild invullen. Om de activeringscode te krijgen dient de gebruiker een sms te sturen naar een bepaald telefoon nummer. Echter als de gebruiker het sms bericht naar dat telefoon nummer stuurt gaat deze akkoord met een abonnement, waar bij maandelijks een geld bedrag betaald moet worden. Daarnaast bevat het installatie programma niet de beloofde software om muziek te luisteren. De software is in de meeste gevallen gratis te downloaden van de officiële website.

Het antivirus bedrijf uit Rusland Dr.Web, dat de malware heeft ontdekt, waarschuwt gebruikers om dit soort programma’s niet te installeren, als er om een bevestiging sms wordt gevraagd. Hoogst waarschijnlijk gaat het je geld kosten en hebt je niet de software waarvoor je betaald hebt. Aldus het antivirus bedrijf.

Interessante links:
Antivirus vergelijken
Virusscanner MAC vergelijken