Kortingsactie

Nieuwe regels voor veilig internetbankieren

veilig internetbankierenNieuwe regels voor veilig internetbankieren

Sinds 1 januari 2014 hebben banken hun polisvoorwaarden aangepast. Banken zijn hierover zeer duidelijk en verplichten consumenten zich aan paar belangrijke regels te houden.

Antivirus:

Zo bent u verplicht, als u gaat internet bankieren, dat uw computer over antivirus software, firewall en anti-spyware beschikt. Een goede virusscanner of internet security pakket beschikt over deze beveiliging. De antivirus software dient altijd up to date te zijn en deze dient constant aan te staan.

Besturingsysteem:

Naast antivirus software dient het besturingsysteem legaal en up to date te zijn. Installeer nooit een illegaal besturingsysteem! Het besturingsysteem is zo groot dat het voor een hacker zeer eenvoudig is om hierin een virus in te verwerken. Zowel Mac iOS en Windows besturingsystemen zijn gevoelig voor virussen.

Browser:

Zorg ervoor dat uw internet browser zoals: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Safari voorzien zijn van de nieuwste updates. Een browser die niet up to date is, is in de meeste gevallen de oorzaak van een computer die besmet is geraakt met een virus.

Plug-ins:

Plug-ins worden vaak vergeten maar zijn ook zeer belangrijk. De plug-ins en aanvullende software op de computer dient ook up to date te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adobe software zoals: Adobe Reader, Adobe Flash en software als Java en Microsoft Silverlight.

Draadloos internet:

Maakt u gebruik van een draadloos internet, zorg er dan voor dat deze goed beveiligd is. Een goed beveiligd draadloos internet maakt gebruik van het WPA2 protocol, AES encryptie en is voorzien van een lang/sterk wachtwoord.

Wachtwoorden:

Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden. Hier leest u waaraan een sterk wachtwoord dient te voldoen.

Mobile devices:

Voor veilig internet bankieren op uw mobiele telefoon of tablet dient u deze ook te voorzien van antivirus software. De laatste paar maanden van het jaar 2013 is het aantal kwaadaardige apps enorm toegenomen. Dit zal in 2014 niet anders zijn en alleen maar toenemen.

Tips:

Interessante artikelen voor veilig internetten en veilig internetbankieren vindt u hier. Deze artikelen geven u meer tips en uitleg om u goed te beschermen.