Kortingsactie
2020 virusscanner

Nieuwe virusscanner versie 2020?

Ieder jaar komen de meeste antivirus ontwikkelaars met nieuwe antivirus releases. Deze nieuwe versies worden aangeduid met het nieuwe jaartal. In dit geval betreft het de 2020 versies. De eerste antivirus pakketten kunt u meestal eind oktober verwachten, hoewel sommige ontwikkelaars de nieuwe versie al lanceren in september.

Waarom ieder jaar een nieuwe versie ?

U kunt het eigenlijk vergelijken met een autofabrikant die ieder jaar met nieuwe modellen komt. Deze nieuwe modellen zijn vaak voorzien van extra standaard features en rijden meestal zuiniger.

Zo is dit ook met virusscanners het geval. De nieuwe versies bevatten vaak extra functionaliteiten en zijn sneller en efficiënter dan de voorgaande versies. Ze vragen minder van het systeem en vertragen hierdoor de computer minder. Soms worden er bestaande features verwijderd maar in de meeste gevallen worden extra onderdelen toegevoegd.

Extra opties zijn bijvoorbeeld anti ransomeware. Gek genoeg zijn nog niet alle virusscanners bestand tegen deze hardnekkige virussen. De beste virusscanner onderscheidt zich hiermee ten opzichte van de concurrentie. Afgelopen jaar zagen we naast anti ransomeware de kwetsbaarhedenscanner en in de uitgebreidere internet security & totaal security pakketten de thuisnetwerkscanner verschijnen.

De kwetsbaarhedenscanner monitort vooral andere geïnstalleerde software op de computer. Het houdt in de gaten of de software kwetsbaarheden bevat en of hier al nieuwe updates voor zijn. Het informeert vervolgens de gebruiker.

De thuisnetwerkscanner houdt het thuis netwerk in de gaten. Het herkent nieuwe apparaten zoals andere computers of smartphones die op het netwerk verschijnen. U wordt hierover geïnformeerd en kunt de al dan niet toegang beperken.

Wat verwachten we bij de beste virusscanners van 2020 ?

Wij verwachten net als voorgaande jaren dat het de snelheid, van de pc, nog minder aantast. Software die stabieler en betrouwbaarder is. De nieuwere virusscanners onderscheiden zich met goede gedragsdetectie en geavanceerde machine learning.

De antivirus software wordt als het ware slimmer. Het herkent vreemd gedrag op de computer en afwijkend gedrag wordt gedetecteerd. Dit is nodig omdat de malware van deze tijd veel geavanceerder is geworden.

Bestaande opties zoals netwerkscanner worden uitgebreider. Vertonen nieuwe apparaten afwijkend gedrag dan zal de smart antivirus software hierop inspelen.

Nieuwste versies

Op het moment van schrijven hebben de volgende drie leveranciers hun nieuwe versie reeds gelanceerd. De nieuwste versies zijn uitgebreid getest.

  • Bitdefender Antivirus 2020
  • BullGuard Antivirus 2020
  • Norton 360 Antivirus 2020

Ga naar het overzicht om de beste virusscanner 2020 te vergelijken.