Nieuwjaarsactie
anti ransomware

Nooit betalen bij ransomware! Maak Backups.

Wat is ransomware?

Ransomware is chantagesoftware die de bestanden op de harddisk, van een computer, versleuteld zodat deze onbruikbaar wordt. De computer is compleet versleuteld en data zoals foto’s, video’s en documenten kunnen niet meer worden geopend. Criminelen proberen je vervolgens ervan te overtuigen dat je moet betalen om weer toegang te krijgen tot je eigen persoonlijke gegevens. DOE DIT NOOIT! Je kunt er in 99% van de gevallen vanuitgaan dat na de betaling je computer vergrendeld blijft.

De oplossing tegen deze chantagesoftware: Maak regelmatig back-ups!

Helaas realiseren de meeste computer gebruikers zich het risico niet van dit probleem. Heeft u geen backup en is de computer besmet, dan zit er niks anders meer op dan de computer opnieuw te installeren.

Is antivirus alleen genoeg?

Installatie van een virusscanner op uw Mac of PC is het minste wat u kunt doen. Antivirus leveranciers doen er alles aan om uw computer zo goed mogelijk te beschermen. Helaas glipt er soms toch een onbekend nieuw (Zero-day) virus doorheen. Veel virussen zoals een worm of Trojan horse kunnen vaak onschadelijk gemaakt worden met extra antivirus tools. Raakt uw computer echter besmet met ransomware dan is de enige oplossing, het terugplaatsen van een recente backup.

Bezuinigen op deze twee vormen van Security is geen optie. Wilt u zorgeloos gebruik blijven maken van uw computer en niet voor verrassingen komen te staan. Zorg voor een goede antivirus en backup oplossing!