Kortingsactie

Norman Security Suite Pro 11

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

Norman Security Suite Pro 11 valt niet in de Top 10 internet security pakketten van 2020.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Norman Security Suite Pro 11

Bezoek Website Button
€ 89,99 incl. btw

De internet security suite Norman Security Suite Pro 11 valt niet in de Top 10 internet security pakketten van 2020. Voor het overzicht van de beste virusscanner klikt u op de link. Het overzicht van de Beste internet security van 2020 klikt u hier.

Norman Security Suite Pro 11 – (AVG)

Ten opzichte van de afgelopen jaren is er weinig tot niets veranderd aan de nieuwe Norman Sevurity Suite Pro 11. Norman beschikt nog altijd over een opmerkelijk slechte installatie procedure. We hebben Norman Security Suite Pro 11 gedownload; na de installatie procedure zien we versie nummer 10 te voorschijn komen. We krijgen het verzoek de computer te her-starten voordat de virusscanner volledig is geïnstalleerd. Na de herstart verschijnt vervolgens de versie Norman Security Suite Pro 11, waarna wederom opnieuw opgestart moet worden. Persoonlijk vinden we dit erg onhandig. Het kost een hoop onnodige tijd voordat de virusscanner volledig is geïnstalleerd, dit terwijl bij de concurrentie soms niet eens één herstart nodig is.

Een pluspunt is dat na de installatie procedure de virusscanner meteen begint met het ophalen van de laatste virusdefinities. (De virusdefinities zijn erg belangrijk voor de virusscanner om de meeste recente virussen te herkennen en u te beschermen tegen deze dreigingen).

De gebruikers interface is hetzelfde gebleven als bij de vorige versies. Deze zit goed in elkaar. De simpele vormgeving maakt het eenvoudig en overzichtelijk. Onder de knop instellingen krijg je direct toegang tot de firewall en de ouderlijk toezicht functie. Verder kun je eenvoudig een snelle, volledige en aangepaste scan starten.

De firewall is vrij eenvoudig en kan je compleet aanpassen naar je eigen wensen. De spam filter is alleen actief als de computer beschikt oven een e-mail software pakket zoals Outlook of Windows Mail. Beschikt de computer niet over deze e-mail cliënt dan staat in het menu dat de antispam is verlopen. Als Norman Security Suite Pro 11 via de officiële website wordt aangeschaft krijg je van de virusscanner leverancier gratis online backup opslag van 5GB.

Ten opzichte van de vorige versie van Norman Security Suite Pro is de bescherming score fors verbeterd. Deze was voorheen onder het gemiddelde. Verder vinden we het ook erg prettig dat verschillende functies in het instellingen menu over goede Nederlandstalige uitleg beschikt.

Conclusie

De virusscanner is erg kaal voor een internet security pakket en komt niet met veel extra (nieuwe) functies. Echter het is een goede virusscanner met een eenvoudige/gebruiksvriendelijke firewall, antispam en ouderlijk toezicht. De firewall is ruim in te stellen. De interface is erg overzichtelijk en eenvoudig wat we als zeer positief ervaren. De installatie procedure is matig tot slecht. Overall gezien lijkt Norman Security Suite Pro 11 meer op een upgrade dan een volledige nieuwe versie. Dit valt ons wat tegen.

Systeemeisen:

Systeemeisen:

Besturingssysteem:

Windows 8.1,
Windows 7

Hardware:

Processor: 1,8 GHz
Geheugen (RAM): 2 GB
Vrije ruimte darddisk: 2 GB

Hogere systeemeisen worden door ons aangeraden voor minder merkbaar prestatie verlies.