Kortingsactie
Internet accounts verwijderen voor privacy

Oude accounts opsporen en verwijderen

In de afgelopen vijftien jaar heb je misschien wel honderden accounts aangemaakt met misschien wel duizenden berichten op verschillende forums en op verschillende sociale netwerken. In dit blog geven we enkele tips om oude accounts op te sporen en te verwijderen.

Privacy

Tegenwoordig zijn we ons een stuk bewuster geworden van de privacy op internet en geven we niet zomaar onze privé gegevens aan iedereen af. Echter 15 jaar geleden waren we dat zeker niet. We klikten met volle overtuiging op iedere pop-up, vulden zonder enige twijfel zo ons e-mail adres in en gaven ons huisadres op voor een gratis product.

Google

De meest eenvoudige manier om snel te zoeken of jou privé gegevens op internet staan kan door een eenvoudige zoek opdracht via Google. Dit doe je door “jou naam” of een vaak gebruikte gebruikersnaam tussen aanhalingstekens te plaatsen. De zoek machine gaat dan op zoek naar exact die combinatie zoek woorden. Meestal vind je op deze manier, op de eerste twee pagina’s, relevante informatie. Zo zie je jezelf opeens terugkomen op sociaal media, forums, nieuwssites, webwinkels en misschien zelf in het telefoonboek. Om gerichter te zoeken is het mogelijk, bij Google, zoek hulpmiddelen in te schakelen en bijvoorbeeld een bepaalde periode te selecteren. Hierdoor worden de zoekresultaten specifieker.

Google zal proberen alleen relevante websites aan te bieden. Hierdoor worden veel site met jou zoek criteria niet weer gegeven. Hiervoor hebben we onderstaande oplossing.

 

YasniYasni Afbeelding

De website yasni.nl komt met een zoek functie die niet kijkt naar de relevantie van de website. Yasni gaat op zoek naar websites waar jou naam naar voren komt. Vervolgens komt de website met een uitstekend overzicht die onderverdeeld is in verschillende categorieën. De website geeft geen directe link, waar je moet zijn om je account te verwijderen. Dit moet bij de bron zelf gedaan worden.

 

AccountkillerAccountKiller

Heb je accounts waarvan je vanaf wil maar je hebt geen idee hoe! Dan is accountkiller de ideale oplossing. Accountkiller komt met honderden websites en geeft aan of het mogelijk is het account te verwijderen en hoe dit moet. De website komt met verschillende lijsten. Staat je account geregistreerd bij een website op de witte lijst, dan is het verwijderen eenvoudig. Staat de website op een grijze lijst (Websites als Bol.com, iTunes en Skype) dan is het account lastiger te verwijderen. Staat de site op een zwarte lijst dan is het haast onmogelijk het account te verwijderen.