Kortingsactie

Panda Antivirus voor Mac

Review Overview

Antivirus bescherming
Gebruikersgemak
Mogelijkheden
Stabiliteit en betrouwbaarheid
Prijs prestatie verhouding

2021

Op gebied van virusbestrijding meet Panda zich met de beste.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)
Panda antivirus for Mac

Panda Antivirus voor Mac 2021 Review: licht en razendsnel

Panda Antivirus voor Mac 2021 toont zich een effectieve, efficiënte en eigenzinnige internet security. Op gebied van virusbestrijding meet Panda zich met de beste virusscanners voor de Mac. De antivirus bundel werkt razendsnel en het werken vanuit de cloud heeft zo z’n voordelen. Je hoeft alleen niet te rekenen op veel extra features.

Panda Antivirus voor Mac is samengevoegd met Panda Dome Premium en is geen los product meer voor macOS. Het komt ook met licenties die voor Windwos te gebruiken zijn. U beschermt het Mac al vanaf €20,99 met de basis virusscanner van Panda.

Samengevat

Pluspunten

  • Snelle en uitstekende antivirus bescherming
  • Clouddienst, dus weinig opslagruimte nodig
  • Scant aangesloten iOS apparaten op malware
  • E-mail scanning
  • Geleverd met eigen firewall
  • Nauwelijks systeemimpact
  • Eenvoudig te bedienen

Minpunten

  • Weinig extra features, zoals ouderlijk toezicht
  • Safe-browsing en anti-phishing ontbreekt
  • Design moet je aanspreken

Snelle en lichte internet security

De snelheid waarmee Panda virussen detecteert en elimineert is verbluffend, Tegelijkertijd blijft de systeemimpact laag. U merkt dus weinig van het werk dat Panda op de achtergrond voor u verzet. Virusdefinities werkt Panda automatisch bij. Zo bent u altijd beschermt tegen de nieuwste bedreigingen. Panda werkt dus geruisloos en voert de meeste taken uit op de achtergrond. Bent u aan het gamen of zit u een film te kijken, dan zal Panda uw speel- en kijkplezier niet onderbreken.

Zowel online als offline beveiligd

Hoewel Mac’s standaard zijn uitgerust met een prima firewall, voegt Panda Antivirus voor Mac 2021 hier een eigen firewall aan toe. Deze beschermt bijvoorbeeld wifinetwerken tegen aanvallen. De software kan ook worden gebruikt om USB-flashdrives te vaccineren, zodat deze niet kunnen worden geïnfecteerd. Zelfs als u offline bent. Door de virussignaturen lokaal op te slaan, herkent Panda vreemde gedragingen die kunnen duiden op aanwezigheid van malware. Hoewel de firewall handig lijkt, hadden we liever gezien dat Panda zich richten op functies die standaard niet met Mac’s worden meegeleverd, zoals ouderlijk toezicht.

iOS bescherming

Bezit u ook een iPhone, iPad of iPod? Hoewel malware op een iOS niet vaak voorkomt, is het platform nog steeds kwetsbaar. Panda scant deze apparaten meteen ook op schadelijke bestanden. U hoeft ze alleen maar aan te sluiten op een Mac met Panda en de scan starten. Uw iOS bestanden kunnen overgeplaatst kunnen worden naar uw Mac om te scannen. Hiervoor is extra schijfruimte nodig. Aangezien uw iOS apparaat aangesloten moet zijn op uw Mac, is real-time scanning jammer genoeg niet mogelijk.

Gevaren van websurfen (Safe-browsing en anti-phishing)

Panda Security beschermt uw Mac uitstekend tegen Windows en Mac malware. Helaas wordt een grote bron van gevaar niet aangepakt. De meeste Mac internet security apps hebben een veilig browsen modus. Ze waarschuwen voor websites die proberen kwaadaardige programma’s te installeren, maar ook voor phishing websites en andere bedreigingen. Andere internet security pakketten hebben dit beter afgedekt. De URL-reputatie tool waarschuwt bij dubieuze links in zoekmachineresultaten. Dan is het minder waarschijnlijk dat u wordt omgeleid naar schadelijke content.

Conclusie

Met de snelheid en eenvoud waarmee Panda Antivirus voor Mac 2021 virussen opspoort en in quarantaine plaatst, doen ze niet onder voor de marktleiders. De internet security maakt slim gebruik van zijn cloud services. We misten wel de functies ouderlijk toezicht en veilig browsen.